FIKK JOBBEN: Emilie Marty Bye, Bianca Nustad, Christopher Robin Omdahl og Henrik Moe Wæhre fikk jobben i Dagbladet Spill. Bli litt bedre kjent med dem her, og følg med oss videre!Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Dagbladet Spill

Over 100 søkte på «Norges kuleste jobb». Disse fire skal spille for Dagbladet

Christopher Robin, Bianca, Henrik og Emilie skal fylle Dagbladets spillkanal med innhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I februar annonserte Dagbladet at avisa satser på spill og gaming, og startet Youtube-kanalen Dagbladet Spill.

I samme vending ble det lyst ut en stillingsannonse, der Dagbladet etterlyste gaminginteresserte innholdsprodusenter, under overskriften «Vil du ha Norges kuleste jobb?»

Det spørsmålet var det over 100 søkere som svarte «ja» på.

BLI GOD: Vi fikk tre Fortnite-spillere på forskjellig nivå, til å dele sine beste tips i Fortnite - spillet «alle» spiller for tida. Vis mer Vis mer

Nå har Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten og Dagbladet Spill-prosjektleder Marie Røssland plukket ut to menn og to kvinner i alderen 17 til 26 år, som skal fylle Youtube-kanalen med innhold.

- De er veldig forskjellige alle sammen, og utfyller hverandre veldig fint. De har forskjellige personligheter og interesser innenfor spill, sier Røssland, som i utvelgelsesprosessen fikk hjelp av den kjente youtuberen Joachim «Noobwork» Haraldsen.

  • Bli bedre kjent med Christopher Robin, Bianca, Henrik og Emilie nederst i saken!

«Let's play»

De fire skal ukentlig levere videoinnhold til Dagbladet Spill-kanalen. Det vil bli alt fra såkalte «Let's play»-videoer, der gameren filmer seg selv og skjermen mens hen spiller, til anmeldelser og serier med flere videoer om samme spill. Samt tips og triks til nytte for andre spillere.

Den første anmeldelsen er ute i dag. Der har 17 år gamle Henrik Moe Wæhre gjort en vurdering av spillet «God of War».

SOM EN GUD: Henrik Moe Wæhre fra Dagbladet Spill, anmelder det helt ferske spillet «God of War». Spillet er satt til norrøn mytologi, og i omgivelser som er tydelig inspirert av norsk natur. Vis mer Vis mer

I stillingsutlysninga oppfordret Dagbladet kvinnelige gamere til å søke. Røssland forteller at 25% av søkerne var jenter.

- Det er overraskende positivt, sier prosjektlederen.

- Som jente selv har jeg ikke vokst opp med gaming. Det var ikke noe tema å kjøpe konsoller. I dag er du ikke outsider om du er jente som gamer.

- Unikt redaksjonelt miljø

Da Youtube-kanalen ble lansert i februar, presiserte Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten at spill er kultur, og derfor et viktig satsingsområde for Dagbladet.

- 55 prosent av nordmenn i alderen 16-24 spiller hver dag, 32 prosent i alderen 24-44 spiller hver dag - og Erna Solberg elsker Candy Crush, sier Hvidsten.

<strong>SATSER PÅ GAMING:</strong> Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SATSER PÅ GAMING: Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet er klar over at spillinteressen blant nordmenn er stor og at spillmiljøet har etterlyst seriøs dekning fra norske medier.

- Denne dekningen er i dag nærmest ikke-eksisterende. Når vi nå skal satse mer på spill, har vi lyst til å prøve noe nytt, sa Hvidsten i februar.

- Dagbladet vil være der spillerne er, og derfor oppretter vi egen Youtube-kanal for spill. Der skal vi drive med gaming. Det blir et helt unikt redaksjonelt miljø som skal lage innhold for en yngre målgruppe. Det blir spennende. Og ikke minst tror jeg det blir utrolig gøy.

Her er Dagbladets gamere:

Christopher Robin Omdahl (26), fra Sørlandet, bor i Oslo

Christopher er veldig glad i retrospill, men spiller det meste. Han er blant annet i gang med en Super Mario-serie.

FIKK JA: Slik var søknadsvideoen til Christopher Robin Omdahl. Han er en av fire gamere som ble plukket ut til å skape innhold til Dagbladet Spill. Vis mer Vis mer

Emilie Marty Bye (17), Nesodden

Emilie er den yngste i gjengen, og er mest glad i spill som er rike på historie.

<strong>GLAD I HISTORE:</strong> Emilie Marty Bye (17) er yngst i gjengen, og skal lage masse videoer på spill med gode historier og karakterer. Foto: Privat
GLAD I HISTORE: Emilie Marty Bye (17) er yngst i gjengen, og skal lage masse videoer på spill med gode historier og karakterer. Foto: Privat Vis mer

Henrik Moe Wæhre (17), Langhus

Henrik er glad i det meste, men stort sett moderne spill. Sammen med Bianca skal han lage en Fortnite-serie.

GAMER: Slik presenterte Henrik Moe Wæhre seg selv da han søkte på jobben i Dagbladet. Vis mer Vis mer

Bianca Nustad (21), Oslo

Bianca driver med spillstreamingtjenesten Twitch på fulltid, og er mest glad i skytespill.

<strong>GLAD I SKYTESPILL:</strong> Bianca Nustad (21) skal blant annet lage en serie på det veldig populære spillet «Fortnite». Foto: Privat
GLAD I SKYTESPILL: Bianca Nustad (21) skal blant annet lage en serie på det veldig populære spillet «Fortnite». Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer