Over 1,5 millioner leser Dagbladet hver dag

Papiravisa faller, mens nett og mobil øker.

FALL SOM FORVENTET: - Jeg vil ikke si at fallet er dramatisk. Det er som forventet, men en samlet nedgang på ti prosent speiler en tøff utvikling, sier fagsjef Geir E. Engen i Mediebedriftenes Landsforening. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FALL SOM FORVENTET: - Jeg vil ikke si at fallet er dramatisk. Det er som forventet, men en samlet nedgang på ti prosent speiler en tøff utvikling, sier fagsjef Geir E. Engen i Mediebedriftenes Landsforening. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

De ferske lesertallene fra Mediebedriftenes Landsforening/TNS Gallup viser, som forventet, en relativ sterk tilbakegang for papiravisene.

Norske papiraviser faller med ti prosent, men tar det igjen på digitale plattformer.

Vel 1,5 millioner leser Dagbladet hver dag, fordelt på papir, nett og mobil. Mens papiravisa faller, øker lesing på nett og papir - slik at totaltallet er relativt stabilt.

Mobiltelefonen

- De siste målingene fra Mediebedriftenes Landsforening/TNS Gallup viser tall preget av stabilitet for Dagbladets del. Vi har vel 1,5 millioner lesere daglig, sier sjefredaktør John Arne Markussen.

STABILT: - Veksten på digitale plattformer er tilsvarende det vi taper på papir. Mobiltelefonen er i dag vår viktigste plattform, sier sjefredaktør John Arne Markussen.
STABILT: - Veksten på digitale plattformer er tilsvarende det vi taper på papir. Mobiltelefonen er i dag vår viktigste plattform, sier sjefredaktør John Arne Markussen. Vis mer

Mens Dagbladet papir faller ned vel ni prosent, øker avisa på digital plattform.

- At papiravisa går tilbake, er ikke overraskende. Men veksten på digitale plattformer er tilsvarende det vi taper på papir. Mobiltelefonen er i dag vår viktigste plattform, sier Markussen.

Viser stabilitet

- En endring i måleinnhold gjør at en rekke aviser faller mer enn reelt. Vi skal være klar over at dette er en spørreundersøkelse i befolkningen med de metodesvakhetene en slik undersøkelse innebærer, sier Markussen.

Dagbladets sjefredaktør påpeker at undersøkelsen viser en stabilitet, ikke bare for Dagbladet - men for Medie-Norge generelt.

- Jeg vil også legge til at VG Helg og Dagbladet Magasinet opplever et fall som vi ser igjen i utviklingen av magasinlesingen i Norge, sier Markussen.

83 prosent av befolkningen

224.000 leser Dagbladets papiravis og vel 1,2 millioner leser Dagbladet på nett og mobil - noe som gir 1,5 millioner Dagblad-lesere hver dag. Tilsvarende tall for VG er vel 2,3 millioner og for Aftenposten vel 1,2 millioner.

51 prosent leser minst en papiravis en gjennomsnittlig dag fra mandag til søndag.

Norske aviser har samlet en daglig dekning på 83 prosent av befolkningen, fordelt med 51 prosent på papir, 61 prosent på nett og 40 prosent på mobil. (Fordi tallene viser dobbeltdekning blir prosentsatsen mer enn hundre).

50.000 intervjuet

- Jeg vil ikke si at fallet er dramatisk. Det er som forventet, men en samlet nedgang på ti prosent speiler en tøff utvikling, sier fagsjef Geir E. Engen i Mediebedriftenes Landsforening til Dagbladet.

Undersøkelsen viser utviklingen de siste 12 månedene og er basert på intervju av 50.000 nordmenn over 12 år.

I Forbruker & Media-undersøkelsen (F&M) som omfatter 154 aviser har bare seks fått flere lesere, og 93 aviser har fått færre lesere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer