Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Over 1,7 millioner så de norske jentene ta EM-gull

Men nå forsvinner håndball-EM fra TV2.

 GULLJENTER:  Over 1,7 millioner nordmenn benket seg foran tv-skjermene når Norge slo Spania 28-25. Fra venstre: Karoline Dyhre Breivang, Heidi Løke, Veronica Kristiansen, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GULLJENTER: Over 1,7 millioner nordmenn benket seg foran tv-skjermene når Norge slo Spania 28-25. Fra venstre: Karoline Dyhre Breivang, Heidi Løke, Veronica Kristiansen, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): I går tok Norge sitt tiende EM-gull i håndball, og de norske håndballjentene kunne løfte gullpokalen nok en gang.

Seertall Over 1,7 millioner seere benket seg foran skjermen for å få med seg den spennende finalen mot Spania, som endte 28-25 til Norge. I gjennomsnitt lå tallene på 1,3 millioner gjennom hele sendingen.

- Dette er historisk høye tall og det tredje høyeste seertallet for håndballjentene noensinne. Kun EM-finalen i 2010 og VM-finalen i 2011 har hatt høyere seertall, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i en pressemelding

Kun langrennsstafetten for menn under OL i Sotsji har hatt høyere seertall i 2014. VM-finalen i 2011 er det mest sette programmet på TV 2 noen sinne, med gjennomsnitt på 1.619.000 seere.

- For en avslutning på et stort idrettsår. Det startet med OL, fortsatte med VM i fotball og Tour de France - og nå håndballjentene som et symbol på alt vi nordmenn elsker med sin utstråling og vilje til å blø for drakta, sier redaksjonssjef i TV 2 Sporten, Christine Espeland.

Men neste europamesterskap vil ikke bli sendt på TV 2.

Kjøpt rettighetene Viasat har nemlig kjøpt eksklusive rettigheter til EM i håndball for kvinner og menn i 2016 og 2018.

Det inkluderer også kvalifiseringsspillet. Kampene vil bli vist på Viasats frikanaler og betalingskanaler, samt på webtjenesten Viaplay.

Avtalen gjelder for hele Skandinavia.

Verdensmesterskapet i håndball for damer i Serbia neste år vil imidlertid gå på TV 2. De har også sikret seg rettighetene til VM-sendingene i 2017, både for kvinner og menn.

Første mesterskap som skjer under den nye TV 2- avtalen er VM for herrer i 2015 som spilles i Qatar. Mesterskapet i januar skjer dog uten norsk deltagelse siden laget røk ut i kvalifiseringen.

TV 2 sender likevel de fleste av kampene på TV 2 Sportskanalen.