Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Over 200 000 solgt av «Kon-Tiki»

Men det er et stykke igjen til norsk DVD-rekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du fått «Kon-Tiki» på DVD eller Blu-ray til jul? Isåfall er du langt fra den eneste.

Distributøren anslår overfor Dagbladet at mellom 200 og 250 000 eksemplarer av filmen er solgt i ukene før jul, og tror ikke på noe bytterush nå når butikkene er åpne igjen.

- Denne filmen har truffet bredt hos både unge, voksne og veldig voksne, sier Morten Berner, salgsdirektør i Nordisk Film Distribusjon.

I alt er 330 000 eksemplarer av filmen levert forhandlerne, som har solgt den for priser mellom 99 og 199 kroner. «Kon-Tiki» ble lansert som kjøpefilm 10. desember, og at den samtidig forelå på video-on-demand - altså streaming på nett - har åpenbart ikke tatt brodden av salget.

Kan ta igjen «Max Manus» Det er langt igjen til regissørduoen Espen Sandberg og Joachim Rønnings forrige film, «Max Manus», som er gått i over 430 000 eksemplarer på de litt over tre årene som er gått siden den ble lansert. Rundt 330 000 av disse ble solgt da filmen var ny.

- Men når «Kon-Tiki» allerede har solgt 75 prosent av det «Max Manus» gjorde, har den potensiale til å ta den igjen over tid, tror Berner.

«Kon-Tiki» er en formidabel kinosuksess, selv om den heller ikke der når helt opp til «Max Manus».

Til gjengjeld ble sistnevnte lansert på kino like før jul, noe som trolig var sterkt medvirkende til å løfte besøkstallet over millionen. «Kon-Tiki» er i skrivende stund sett av 881 279 på kino.

Ligger i Oscar-løypa Den er også en av ni filmer som er shortlistet til en Oscar-nominasjon som årets beste fremmedspråklige. 10. januar offentliggjøres hvilke fem filmer som blir nominert, og 24. januar deles prisen ut til en av dem. Går statuetten til filmen om Thor Heyerdahls flåteferd på Stillehavet, blir det Norges første Oscar siden Heyerdahl fikk den for dokumentarfilmen om den samme ferden i 1951.

Den er også nominert til Golden Globe, som deles ut allerede 13. januar.

Filmen kommer på kinoer i USA i 2013 i engelsk språkdrakt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!