KJENNER DU HAM IGJEN? Bjørn Floberg i en scene mot Samuel Jackson i «Kingsman». Foto: 20th Century Fox
KJENNER DU HAM IGJEN? Bjørn Floberg i en scene mot Samuel Jackson i «Kingsman». Foto: 20th Century FoxVis mer

Over 30 000 ville se Floberg spille mot Samuel Jackson

Hjemlig skuespillerveteran med rolle i internasjonal actionfilm toppet kinohelga.

(Dagbladet): I Norge som i utlandet har «Fifty Shades of Grey»-fenomenet falmet fort på kino. Fra et forhåndssalg av tiårsflom-proporsjoner ble den erotiske thrilleren bare sett av 17 881 i sin tredje helg på kino. Selv tegnefilmen om Svampe-Bob går bedre enn «Fifty Shades» på kino nå.

Kinotoppen er nå overtatt av «The Kingsman», den nye actionkomedien med Colin Firth som hemmelig etterretningsagent, Samuel Jackson som lespende, ondsinnet datageni og Bjørn Floberg i en liten, men viktig birolle som korrupt svensk statsminister.

67-åringen føyer seg inn i en rekke nordmenn som finner sin vei inn i internasjonale film- og tv-produksjoner for tida. Thorbjørn Harr gikk nylig fra «Vikings» til Hillary Duff-kjæreste i «Younger», Ingrid Bolsø Berdal blir snart å se i HBO-serien «Westworld», og Kristoffer Joner spiller for tida i Oscar-vinner Alejandro González Iñárritus nye film «The Revenant».

«The Kingsman» er basert på Mark Millar og Dave Gibbons' tegneserie, regissert av Matthew Vaughn («Kick-ass», «Lock, Stock and Two Smoking Barrels») og trakk over 32 000 inn i kinomørket i Norge i helga.

Norske anmeldere delte seg i synet på om den er verdt billettprisen. DN kaller den smakløst spionrabalder, P3 mener den er skamløst underholdende - Dagbladet mener den er «klam, dum og spektakulært selvtilfreds «Harry Potter» for FHM-segmentet».

Også i USA dytter «Kingman» årets mest omtalte erotiske fantasi ned til tredjplass på besøkstoppen. Der har Will Smith gjort et solid comeback etter floppen «After Earth» (2013) og vant helga med krimdramaet «Focus», som kommer til Norge først neste uke.