Over 30 millioner Xbox 360 solgt

Ny milepæl for Microsoft.

SELGER GODT: Microsoft kan nå fortelle at de har solgt over 30 millioner Xbox 360-konsoller.
SELGER GODT: Microsoft kan nå fortelle at de har solgt over 30 millioner Xbox 360-konsoller.Vis mer

|||Microsoft har annonsert at de har passert 30 milloner solgte Xbox 360-konsoller på verdensbasis.

Milepælen er nådd tre og et halvt år etter at konsollen kom ut på markedet. Til sammenligning har Wii solgt 50 millioner og PlayStation 3 står på ca. 22,7 millioner.

Ifølge Microsoft har selskapet den høyeste vekstprosenten av de tre konsollene så langt i 2009. Veksten er på 28 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Videre forteller de at Xbox Live-samfunnet har vokst til 20 millioner aktive medlemmer, opp fra 17 millioner i januar. Siden konsollen kom i 2005 har de dratt inn 14,5 milliarder dollar gjennom butikksalg, 5,9 millioner har gått rett til tredjepartsutgivere. I snitt har hver konsolleier handlet inn hele 8,3 spill.

— Vi forventer at veksten vår vil fortsette. Nyheter fra oss på E3 vil understreke vår intensjon om å levere store underholdningsopplevelser til alle og gjøre Xbox-merkevaren større over hele verden, sier Microsofts Shane Kim ifølge Gamespot.

Microsoft pressekonferanse under årets E3-messe i Los Angeles finner sted førstkommende mandag. Dagbladet.no vil være tilstede for å rapportere nyhetene derfra.