Over 300 000 så premieren av «Hvem bryr seg»

Nå hylles serien i sosiale medier.

(Dagbladet): I går var det duket for premiere på TV 2s nye torsdagsserie «Hvem bryr seg».

Med Klaus Sonstad (45) i spissen, er programmets hovedfokus å sette søkelys på hvor mye nordmenn egentlig bryr seg om hverandre. 

I KULISSENE: Klaus Sonstad trår til på settet. Han har selv vært «forsøkskanin» i serien. Blant annet lå han «livløs» på Grünerløkka i Oslo, og ble selv vitne til hvor mange som gikk rett forbi. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
I KULISSENE: Klaus Sonstad trår til på settet. Han har selv vært «forsøkskanin» i serien. Blant annet lå han «livløs» på Grünerløkka i Oslo, og ble selv vitne til hvor mange som gikk rett forbi. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Ferske tall viser nå at 339 000 seere satt benket for å få med seg første episode, noe som utgjør en seerandel på 23,1 prosent.

- Godt fornøyd Til sammenlikning hadde «Hvem bryr seg» nesten dobbelt så mange seere som «Bønder i byn» hadde på samme tidspunkt uken før, da med sine 179 000 seere.

- Vi er veldig godt fornøyd med premieren, og det er helt klart at mange bryr seg når 339 000 følger premieren på TV 2. Tilbakemeldingene på programmet har vært strålende og engasjementet i sosiale medier tilsier at tematikken er engasjerende og at programmet er en tankevekker for mange. «Hvem bryr seg» er et viktig program, og hvis vi  klarer å øke folks bevissthet og få flere til å bry seg og ta ansvar for andre når de beveger seg i det sosiale rom, så lykkes vi på alle måter med dette prosjektet, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken. 

Før premieren, forklarte Sonstad overfor Dagbladet at de søker en debatt hos det norske folk, hvor han håper at de ulike temaene som blir tatt opp vil skape engasjement og ettertanke.

- Vi tar opp ulike tema som mobbing, rasisme, trakassering på arbeidsplassen, romfolk som blir avvist, dessuten setter vi søkelys på hijab-problematikken, sa Sonstad til Dagbladet.

- Sjokkerende virkelighet I sosiale medier har «Hvem bryr seg» allerede fått stor oppmerksomhet. En rekke personer hyller både programlederen og de ulike problemstillingene som blir tatt opp. 

- Spennende konsept, lovende start. Aha-opplevelsene kan bli mange, skriver en Twitter-bruker. 

- Ufattelig gripende program, med en sjokkerende virkelighet. Anbefaler alle å se «Hvem bryr seg» på TV2!, skriver en annen.