UVÆR: Rock am Ring ble rammet av et kraftig uvær fredag kveld. Foto: EPA / THOMAS FREY / NTB scanpix
UVÆR: Rock am Ring ble rammet av et kraftig uvær fredag kveld. Foto: EPA / THOMAS FREY / NTB scanpixVis mer

Over 50 skadd av lynnedslag på rockefestival

I Tyskland.

(Dagbladet): Festivalen Rock am Ring, som arrangeres i Mendig i delstaten Rheinland-Pfalz vest i Tyskland, ble fredag kveld rammet av et kraftig uvær.

Hele 51 personer ble skadd, 15 av dem alvorlig, i lynnedslaget på den tyske musikkfestivalen Rock am Ring, ifølge NTB. 

To av de skadde måtte gjenopplives på stedet.

Det er andre år på rad at festivalen rammes av lynet.

De skadde ble fraktet bort av redningshelikoptre og er lagt inn på sykehus. En talsmann for det lokale politiet sier at personene ble skadet av flere forskjellige lynnedslag, og ikke ett enkelt.

Arrangøren bekrefter til nettavisen Online Focus at tredagers-festivalen ikke skal avlyses på grunn av tordenværet som er meldt lørdag og søndag.

Tidligere på kvelden hadde mørke skyer ført til at festivalarrangørene anbefalte konsertgjengerne å søke tilflukt i teltene sine. Konsertene ble også avbrutt og utsatt.

- Vi advarer alle mot å oppholde seg inntil eller oppå metallstenger eller metalldeler, fordi det er en fare for at lynet vil slå ned, lød advarselen over høyttalerne til festivaldeltakerne.

Etter en pause på cirka 90 minutter fortsatte festivalen klokka 21.45 med blant annet det amerikanske humorrockbandet Tenacious D, med skuespiller Jack Black i spissen.

Også i fjor ble festivalen utsatt for lynnedslag. 33 personer ble skadd, ingen av dem alvorlig.

Rock am Ring ble første gang arrangert første gang i 1985 på motorsportsbanen Nürburgring. I fjor ble festivalen flyttet til flyplassen i Mendig, der den også arrangeres i år.

Festivalen er den største i sitt slag i Tyskland, og har over 100 000 besøkende hvert år.