Over 54 000 har sett «Hombres» på nett

Gratis og direkte på din maskin.

• Se «Hombres» her

(Dagbladet.no): Har du noen ledige minutter i lunsjen? Nå kan du streame de fire første episodene av «Hombres» - den nye serien med Christian Skolmen og Pia Tjelta - på Dagbladet.no.

Serien fikk god kritikk av Dagbladets anmelder Mikael Godø, som påpekte at regissørene Daniel di Grado og Musse Hasselvall hadde plukket opp et par triks fra Michael Mann («Heat», «Collateral», «Miami Vice»).

«Det er ingen grunn til å la seg skremme. «Hombres» er fullt på høyde med de helnorske satsingene den siste tida,

«Torpedo» og «Kodenavn: Hunter», og den har definitivt mer «cool»», skrev Godø.

I samarbeid med TVNorge vil Dagbladet.no fortsette å vise serien først på nett. De neste to episodene kommer søndag, og vi vil legge ut alle avsnittene minst én uke før de kommer på tv.

Serien handler om en rikmannsgutt, en fondsmegler, hans datakyndige bror og en norsk finanskjeltring som gjennomfører det de tror er det perfekte kuppet. Men etter at de har stjålet millionene og rømt til Mallorca, begynner ting å gå galt.

«Det er selvsagt dårlig gjort å sammenlikne med «Heat», en av 90-tallets store filmer, eller med stemningen i Steven Soderberghs «Traffic», men det er vanskelig å la være. Vi finner den samme forkjærligheten for å eksperimentere med lydbildet, skru hverdagsstøyen av og på, la musikken smyge seg atmosfæreskapende rundt i bakgrunnen, gjerne med stiliserte sekvenser i sakte film og en noe fragmentert fortellerstil», skrev Godø.

SE HOMBRES: Christian Skolmen spiller Pål Skogland i krimserien. Foto: TVNORGE
SE HOMBRES: Christian Skolmen spiller Pål Skogland i krimserien. Foto: TVNORGE Vis mer

• Se «Hombres» her

PIA TJELTA: Spiller Påls kjæreste Linn Haugen.