Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Over 60 000 har sett «Tina & Bettina»

Men vestkantpikene slo ikke «Kon-Tiki».

NORSK KOMI-SUKSESS: «Tina & Bettina» går godt på kino i hele landet. Fra venstre Triana Iglesias, Henrik Thodesen, Odd-Magnus Williamson, Else Kåss Furuseth og regissør Simen Alsvik. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
NORSK KOMI-SUKSESS: «Tina & Bettina» går godt på kino i hele landet. Fra venstre Triana Iglesias, Henrik Thodesen, Odd-Magnus Williamson, Else Kåss Furuseth og regissør Simen Alsvik. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Med et besøkstall på 58 038 i helga, og over 61 000 publikummere når førpremieren er tatt med, har «Tina & Bettina»-filmen en bedre åpning enn tidligere publikumssuksesser som «Lange Flate Ballær», «Trolljegeren» og «Fritt vilt».

Det skriver Nordisk Film Distribusjon i en pressemelding i dag.

«Tina & Bettina», som hadde ordinær kinopremiere forrige uke, måtte likevel finne seg i å ligge under «Kon-Tiki» på kinotoppen.

I sin tredje helg på kino ble «Kon-Tiki» sett av over 70 000 og er nå sett av over 550 000 totalt.

Nederlag Kanskje det er derfor Odd-Magnus Williamson (som spiller i begge filmene) responderer slik på Twitter:

«Det er 5.000.000 mennesker i dette landet. Alt under det er et nederlag. Men fy fan å gøy!»

Han spiller Tina i filmen om de to ungdomsskoleelevene på Oslo Vest, som står overfor sitt livs utfordring når den jevnaldrende Synnøve (Triana Iglesias) flytter inn i nabolaget.

Veldig tøft «Synnøve» er ikke mer fremmedkulturell enn at hun kommer fra naboskolekretsen Midtstuen, men Iglesias kjente selv på kulturforskjellene innad i Oslo da hun som tiendeklassing flyttet fra østkanten til fineste Frogner.

- Jeg klarte ikke helt å integrere meg, egentlig. Det var veldig tøft, heldigvis var det bare det siste året. Jeg beholdt jo de vennene jeg hadde fra Manglerud, har Triana fortalt Dagbladet.

«Tina & Bettina» er produsert av Tappeluft Pictures, som tidligere har laget komedier som «Kill Buljo», «Død snø», «Tomme tønner» og  «Hjelp, vi er i filmbransjen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media