Over 90% sier nei til TV2-Hildrum

Det viser uravstemning blant journalistene i Klubb 2.

MASSIV MOTSTAND: Uravstemningen blant journalistene i Klubb 2 viser støtte for nulloppgjør, men sterk motstand mot alle andre forslag fra TV 2-sjef Alf Hildrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
MASSIV MOTSTAND: Uravstemningen blant journalistene i Klubb 2 viser støtte for nulloppgjør, men sterk motstand mot alle andre forslag fra TV 2-sjef Alf Hildrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer

||| - Dette er et veldig tydelig signal om hva medlemmene mener og jeg er veldig glad for å ha fått en sånn støtte for klubbstyrets linje, sier leder i Klubb 2, Baard Zakariassen, til Dagbladet.

Uravstemningen blant medlemmene viser et klart ja til å gå inn for nulloppgjør - og enda klarere nei til alle andre forslag fra TV 2-sjef Alf Hildrum:
 

• 89% støtte for nulloppgjør.
• 93% støtte for å avvise forslaget om å endre pensjonsordningen.
• 91% støtte for å avvise forslaget om lønnsnedgang.
• 91% støtte for å avvise svekkelse av tariffavtalen.

Må spare mer
Det at klubbene i TV 2 går inn for nulloppgjør utgjør en besparelse på nærmere 20 millioner kroner. Dette er på ingen måte nok i forhold til de mål TV2-ledelsen har satt seg.

Mediebedriften må finne tiltak for å spare ytterligere 115-130 millioner kroner, noe som innebærer nye forhandlinger mellom ledelse og ansatte.

- Nå blir det ferie og det blir antakelig ikke nye forhandlinger før etter sommeren. Det blir nok ingen lett høst, men vi håper det skal gå for seg i noen lunde minnelige former og at man skal kunne gå for frivillige løsninger.

- Hva betyr det å ha en sånn uravstemning i ryggen i forhold til de videre forhandlingene om sparetiltak?

- Det er klart det styrker oss og gjør forhandlingsutvalgets jobb tryggere og enklere. Det er veldig godt å vite at medlemmene har tro på den jobben vi gjør, sier Zakariassen.

Landsstyret
Norsk Journalistlags landsstyre hadde i dag resultatet av uravstemningen og innstillingen fra Klubb 2's forhandlingsutvalg til behandling.

- Der ble det klart at NJ's landsstyre kan stå inne for forhandlingsutvalgets innstilling i forhold til sparetiltakene. Det var viktig for dem også at dette var godt forankret blant medlemmene, sier Baard Zakariassen.

Det er særlig forslaget om å gå fra ytelsesbasert til innskuddsbasert pensjon som har opprørt de TV 2-ansatte. Nyhetsanker Pål T. Jørgensen, som ikke er medlem av klubben, har overfor VG betegnet det som et ran. 

TV 2-ledelsen
TV 2-direktør Rune Indrøy er ikke overrasket over resultatet av uravstemningen.

- Utfordringen vår er at vi må kutte 115 millioner til, og de pengene må vi finne et sted.

- Blir det vanskeligere etter denne uravstemningen?

- Ja, vi ga jo klubbene i utgangspunktet valget om de kunne være med på å redusere en del goder for å redusere nedbemanningen, men vi registrerer at det ikke har vært så lett å få til, sier Rune Indrøy og legger til:
 
- Det kommer til å bli en vanskelig jobb framover. Det er det ingen tvil om.