Over halvparten av unge nordmenn bruker Netflix

Men enda flere laster ned ulovlig.

BLODBAD I STRØMMEBRANSJEN: Netflix har fått et ordentlig forsprang i kampen om den nordiske strømmetronen. Suksessen skyldes også gigantselskapets satsing på egenproduserte serier, som Kevin Spaceys «House of Cards» (bildet). FOTO: NETFLIX
BLODBAD I STRØMMEBRANSJEN: Netflix har fått et ordentlig forsprang i kampen om den nordiske strømmetronen. Suksessen skyldes også gigantselskapets satsing på egenproduserte serier, som Kevin Spaceys «House of Cards» (bildet). FOTO: NETFLIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Kundene har strømmet til Netflix etter lanseringen i Norge oktober 2012, men nøyaktig hvor mange nordmenn som bruker den amerikanske strømmegiganten er ikke offentlig kjent.

I en ny undersøkelse som Elektronikkbransjen har gjennomført svarer imidlertid 20 prosent av de spurte at de - eller noen i husstanden - abonnerer på tjenesten.

Blant personer i aldersgruppen 18-29 år oppgir hele 54 prosent at de har tilgang til et Netflix-abonnement.

- Strømming av film- og tv-tjenester har blitt stort på kort tid, og Netflix traff markedet på rett tidspunkt. De har truffet på innhold og pris, og terskelen har vært lav for å prøve et abonnement, sier kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Elektronikkbransjen til Filter.

Tv-salget går ned Førsteamanuensis Arnt Maasø ved Institutt for medier og kommunikasjon sier til NRK at han er litt overrasket over Netflix' sterke dominans på strømmemarkedet.

- Ikke minst etter at de åpnet tjenesten med et ganske begrenset utvalg, sier han til NRK.

Da Netflix åpnet i Norden var det uten eksklusive serier, men bare noen måneder etterpå startet «House of Cards» - og siden kom serier som «Arrested Development», «Orange is the New Black» og «Hemlock Grove».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer