«Snøfall» er coronarammet

Over halvparten i karantene

25 «Snøfall»-skuespillere må holde seg hjemme hele uka.

HARDT RAMMET: Én av skuespillerne i «Snøfall»-oppsetningen på Oslo Nye Teater er coronasmittet. Dermed må de aller fleste skuespillerne være i karantene hele denne uka. Her ser vi hovedrolleinnehaver Emilie Mordal i hovedrollen som Selma. Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater
HARDT RAMMET: Én av skuespillerne i «Snøfall»-oppsetningen på Oslo Nye Teater er coronasmittet. Dermed må de aller fleste skuespillerne være i karantene hele denne uka. Her ser vi hovedrolleinnehaver Emilie Mordal i hovedrollen som Selma. Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Deler av årets «Snøfall»-forestilling på Oslo Nye Teater er i fare, selv om teatret foreløpig holder fast ved premieredatoen fredag 13. november.

Dette skrev Dagbladet fredag. Nå har coronatestene kommet.

Det skjer etter at en av de voksne skuespillerne ved teatret testet positivt for covid-19 torsdag. Det har ikke vært prøver på stykket siden da.

25 er i karantene

- Vi har testet alle 49 som er knyttet til oppsetningen, det gjelder både skuespillere og teknisk stab. Inntil videre har samtlige testet negativt, bortsett fra én, sier informasjonssjef Margareta Magnus Myhre til Dagbladet.

Onsdag blir staben coronatestet på nytt.

«SNØFALL»: Emilie Mordal og Trond Høvik i «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater
«SNØFALL»: Emilie Mordal og Trond Høvik i «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater Vis mer

- Dersom ingen flere tester positivt på onsdag, jobber vi mot at det blir premiere fredag 13. Dette til tross for at alle som er definert som nærkontakt til den smittede, må være i kantene til og med lørdag 7. november, sier hun.

Mandag neste uke

Fredag ble prøvene på «Snøfall» avlyst, og samtlige i teatertroppen måtte teste seg. I løpet av helga kom svarene, som så langt tyder på at ingen ytterligere er smittet. Dersom onsdagens prøver også er negative, er det godt nytt for Oslo Nye.

- Da blir det premiere fredag 13. som planlagt, sier Myhre:

SKUESPILLERNE: Her ser vi «Snøfall»-skuespillerne i 2019-oppsetningen. Mange av de samme skuespillerne er med i år også. Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater
SKUESPILLERNE: Her ser vi «Snøfall»-skuespillerne i 2019-oppsetningen. Mange av de samme skuespillerne er med i år også. Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater Vis mer

- Mandag 9. november er vi forhåpentligvis i gang med prøvene igjen. Da skal vi være klare for premiere fredag 13. Vi har heldigvis spilt forestillingen tidligere år - i stor grad med de samme skuespillerne. Skulle det vise seg at flere er blitt smittet, får vi se hvordan vi løser det.

- Hjemmeøving

Informasjonssjefen forteller at de har gode og innarbeidede smittevernrutiner. Ingen fra én teateroppsetning er i kontakt med skuespillere og teknikere fra andre produksjoner. Dermed rammes heller ikke andre oppsetninger ved teatret av at «Snøfall» ligger nede.

«SNØFALL»: Trond Høvik spiller Julius i «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater
«SNØFALL»: Trond Høvik spiller Julius i «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater Vis mer

- Men det stopper ikke helt opp, sier Myhre:

- De som er hjemme i karantene, øver på sine replikker. Vi har også forestillingen på film, og det er også en hjelp for dem som øver alene hjemme.

Håper på 36 forestillinger

Grunnen til at bare 25 av 49 i «Snøfall»-teamet er i karantene, er at de øvrige 24 ikke har hatt nærkontakt med den smittede skuespilleren. Det vil si at de ikke vært nærmere skuespilleren enn to meter, eller ikke vært nærmere mer enn 15 minutter.

Flere av de 36 forestillingene er allerede utsolgt.

HJEMMEØVING: Nå blir det hjemmeøving for skuespillerne, her ser vi Johannes Joner og Ida Elise Broch i «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater
HJEMMEØVING: Nå blir det hjemmeøving for skuespillerne, her ser vi Johannes Joner og Ida Elise Broch i «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater Vis mer

Det er lagt ut 200 billetter til hver forestilling fram til siste dag, 23. desember.

- Vi har gjennomført åtte produksjoner og spilt mer enn 90 forestillinger siden teatret åpnett etter stengingen i mars. Vi har ikke hatt et eneste tilfelle av corona, sier informasjonssjef Margareta Magnus Myhre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer