NY I «NYTT PÅ NYTT»: Fredag ble den første sendinga av «Nytt på nytt» med Pernille Sørensen som fast paneldeltaker sendt på TV. Det fikk over 1,2 millioner TV-seere med seg. Foto: NRK
NY I «NYTT PÅ NYTT»: Fredag ble den første sendinga av «Nytt på nytt» med Pernille Sørensen som fast paneldeltaker sendt på TV. Det fikk over 1,2 millioner TV-seere med seg. Foto: NRKVis mer

Over én million fikk med seg Pernille Sørensens debut

Hadde sin første «Nytt på nytt»-sending fredag.

(Dagbladet): Etter at Ingrid Gjessing Linhave offentliggjorde at hun slutter i «Nytt på nytt», oppstod det hete diskusjoner rundt om i Norge om hvem som skulle ta over etter henne.

Mandag i forrige uke ble det kjent at det er Pernille Sørensen som framover skal være det kvinnelige alibiet i det populære NRK-programmet.

Og Sørensens debutprogram var det mange som ville få med seg.

Kun slått av VMs 50 km for menn, som samlet like over 1,5 millioner seere, fikk hele 1 265 000 seere med seg fredagens «Nytt på nytt».

- Late som ingen ser på Før sendinga innrømmet hun til Dagbladet at hun var nervøs før debuten, og sa at hun skulle prøve å takle nervøsiteten ved å late som at ingen så på programmet.

- Å si nei ville vært å lyve, selvsagt, men sånn skal det være. Det er bare å late som at ingen ser på så går det fint, det. Jeg har jo snakket foran folk før, så jeg tipper at dette vil gli over av seg selv, sa hun da.

Beste sesongåpning på fem år I forrige uke var det ellers VM som engasjerte flest tv-seere. I tillegg ble «Mesternes mester» sett av 1,1 millioner seere, og både «Norge rundt» og «Anno» lå like under millionen. Fredagens «Skavlan», som hadde Geri Halliwell og Ricky Gervais som gjester, hadde 876 000 seere.

TVNorge hadde også en god helg, der hele 446 000 seere fikk med seg sesongpremieren av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». «Robinsonsekspedisjonen», som nå sendes på TV 2, hadde 308 000 seere.