Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Over én million vil i bursdagen til Rubi (15).
Nå må politiet rykke inn

Faren glemte én viktig ting i invitasjonen på Facebook. 

EN STORSTILT FEIRING: Denne videoen skapte litt større interesse enn det som var forventet. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mexicanske Rubi Ibarra Garcia og foreldrene hennes skulle egentlig bare invitere naboer og familie til å delta i feiringen av 15-årsdagen hennes. Invitasjonen ble sendt ut via video på Facebook.

Men etter at videoen med bursdagsinvitasjonen gikk viralt har mer enn én million mennesker sagt at de vil dukke opp.

Nå ser politiet seg nødt til å rykke ut til festen, som skal holdes i den lille landsbyen La Joya, i delstaten San Luis Potosi i Mexico, skriver BBC.

- Vil ikke sende noen bort

I en videoen som familien la ut på Facebook sier Rubys far, Crescencio Ibarra, at alle er hjertelig velkomne. Men videoen ble publisert åpent, slik at alle kunne se den, og ble deretter delt i raskt tempo.

Til BBC uttaler han at de bare hadde tenkt å invitere naboer og familie, men at han ikke kommer til å sende noen på dør.

I Mexico er det tradisjon for å holde storslagne fester når døtre fyller 15. Bursdagen ses på som overgangen fra barn til voksen. I videoinvitasjonen til Rubys 15-årsdag forteller faren at de vil feire med lokale band, mat og en hesteveddeløp hvor vinneren kan stikke av med en premie på 10.000 pesos.

Omtalt verden over

Nyheten er omtalt verden rundt. Flere har sett humoren i situasjonen, og på internett sirkulerer nå en rekke memer, som disse:

Flyselskapet Interjet laget til og med en reklame med teksten: «Skal du i bursdagen til Rubi? Vi gir opptil 30 prosent rabatt».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!