Over og ut for «Gossip Girl»

Den populære serien spiller inn sjette sesong. Så legges den ned.

SISTE SESONG: Når «Gossip Girl» i begynnelsen av 2013 går inn i sin sjette sesong, er det også den siste sesongen som lages av den populære serien. Foto: TV Norge
SISTE SESONG: Når «Gossip Girl» i begynnelsen av 2013 går inn i sin sjette sesong, er det også den siste sesongen som lages av den populære serien. Foto: TV NorgeVis mer

(Dagbladet): I fem år har tv-seere hatt muligheten til å følge de over gjennomsnittet privilegerte ungdommene på Upper East Side i New York gjennom deres intrigepregede hverdag.

Men når «Gossip Girl» nå går inn i sin sjette sesong, er det også den siste sesongen skriver blant andre Daily Mail.

- Slutten på en æra Til nettstedet Parade.com forteller Chace Crawford, som spiller kjekkasen Nate Archibald, at det blir trist å forlate serien.

- Og det er definitivt slutten på en æra. Det var som college for oss, virkelig, sier Crawford.

Mye har skjedd siden norske tv-seere første gang fikk treffe de fasjonable Upper East Side-ungdommene Serena van der Woodsen, Nate Archibald, Chuck Bass og Blair Waldorf for første gang i 2007.

11 episoder Serien har bydd på alt fra bryllup og graviditeter til brudd og skandaler. Alt spres til offentligheten gjennom en anonym blogger som går under navnet Gossip Girl.

Skuespillerne Blake Lively, Leighton Meester og deres kolleger har fått superstjernestatus.

I tillegg til seriens faste skuespillere, har også flere kjente ansikter dukket opp i løpet av årene som har gått. Hilary Duff, William Baldwin, Elisabeth Hurley og Clémence Poésy er blant dem.

I motsetning til de tidligere sesongene, som har bestått av opp mot 24 episoder, vil den avsluttende sesongen fordeles på 11 episoder.

Den sjette og siste sesongen har planlagt USA-premiere i oktober og innspillinga er i gang, melder Daily Mirror. Siden sendestart i 2007 har 197 land sendt serien. I Norge sendes serien på kanalen Fem.

UPPER EAST SIDERS: Seriens mest sentrale karakterer spilles av Ed Westwick (til venstre), Leighton Meester, Blake Lively og Chace Crawford. Foto: TV Norge
UPPER EAST SIDERS: Seriens mest sentrale karakterer spilles av Ed Westwick (til venstre), Leighton Meester, Blake Lively og Chace Crawford. Foto: TV Norge Vis mer