Over og ut for Idol,og inn for X-factor

TV 2 kjører i gang sin nye storsatsing «X Factor» fra høsten av, og vil holde de første auditionrundene i april og mai i Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo.

VANT TREDJE SESONG: Leona Lewis vant tredje sesong av X-factor. Her poserer hun under MTV Awards i fjor. Arkivfoto: SCANTPIX/AP Photo/Joel Ryan
VANT TREDJE SESONG: Leona Lewis vant tredje sesong av X-factor. Her poserer hun under MTV Awards i fjor. Arkivfoto: SCANTPIX/AP Photo/Joel Ryan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV 2 kjører i gang sin nye storsatsing «X Factor» fra høsten av, og vil holde de første auditionrundene i april og mai i Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo.

Dermed er det over og ut for forgjengerne «Idol» og «Norske talenter», og inn med en av de tyngste underholdningssatsingene som TV 2 har hatt.

Fortsette med musikk-konkurranse

- Det har lenge vært på det rene at TV 2 har ønsket å fortsette med en form for musikk-konkurranse. Vi føler «X Factor» er riktig vei å gå, sier TV 2s programdirektør Nils Ketil Andresen i en pressemelding.

I forhold til «Idol» blir en rekke grep tatt: Det blir ingen øvre aldersgrense mens nedre aldersgrense er 16 år, vokalgrupper kan være med, det blir enda større fokus på musikken, og sterkere oppfølging og veiledning underveis.

Kritisert i Danmark

Hvem som skal være de norske dommerne er ikke klart. Premieren er platekontrakt med Sony Music.

En fagjury vil plukke ut de beste kandidatene fra auditionrundene, og disse blir med på en «bootcamp» i Oslo-området. Der følger nye utsilinger, og deretter får hver dommer tildelt et lite antall deltagere som de får ansvar for å følge opp og veilede gjennom finalerundene - og til det står igjen en vinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer