Over Stock og stein

Stockholmsbergenseren Kristian Stockhaus og hans skramleband var suverene vinnere i klassen for ikke-perfeksjonistiske frirockere med pønkbakgrunn under Bylarm.

Fjorårets spennende «Underdog»-ep borget også for at vi her har å gjøre med et originalt undergrunnstalent med et godt grep om den skeive låtskriverkunsten.

Tullball

Å ha forventninger om et strømlinjeformet og avslepent debutalbum er derfor helt meningsløst. Unge Stockhaus spiller alt selv på plate, og det må nødvendigvis bli mye tullball underveis. Men «Kid of Today, Man of Tomorrow» er likevel enda mer ujevn enn man hadde grunn til å frykte.

Det begynner veldig bra med den tidlig Pavement-aktige «DIY in N.Y.C.» som åpner trangt og stygt for så å åpne seg i et kult refreng, og den skrudde «Artificial Missions» , som bare den kommer i gang, er en bortimot konvensjonell og velspilt klokkespillklingende countrypoplåt.

Må redigeres

De morsomme og iblant syke tekstene holder høyt nivå hele veien, men musikalsk går det etter hvert over stokk og stein. Høydepunkter som allsangvennlige «Underdog», «Diapers» og «Love Me Tender» (nei, ikke Elvis-låta) forsterker troen på Stockhaus' talent, men han trenger strammere redigering. For øvrig noe Beck også fikk høre etter sine første roteromsplater.