Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Over ti millioner spiller «World of Warcraft»

Det blir mye penger!

(Dagbladet.no): «World of Warcraft» har raskt vist seg å være det mest populære online-rollespillet i den vestlige verdenen - og etterhvert også i verden generelt.

I Norge var spillets utvidelsespakke «Burning Crusade» det mest solgte i 2007. Det har mest sannsynligvis skjedd også i en rekke andre land, skal vi tro dagens pressemelding fra Vivendi, som eier utviklerne Blizzard.

Nå er nemlig den magiske grensen på ti millioner aktive spillere passert.

- Det er veldig tilfredsstillende å se at spillere over hele verden fortsatt viser så mye entusiasme og støtte for «World of Warcraft», sier Blizzard-sjef Mike Morhaime ifølge pressemeldingen.

To millioner av disse spillerne befinner seg i Europa, 2,5 millioner i Nord-Amerika og rundt 5,5 millioner i Asia. Antallet spillere har økt jevnt og trutt siden lanseringen i 2004.

Om man regner litt på hva disse tallene betyr i faktiske penger, er det lett å få bakoversveis. Hver spiller må (i snitt, det er tre prispakker) hver måned betale rundt 12 euro. Dette tilsvarer latterlige 963.200.000 kroner i måneden. I tillegg kommer pengene folk betaler for å kjøpe selve spillet.

Antallet abonnenter innbefatter de som betaler månedsbeløpet eller har et forhåndsbetalt spillerkort - samt de som har en måneds gratis spilletid ved kjøp av spillet. I tillegg kommer de som har spilt på nettkafeer de siste 30 dagene. De som spiller på gratis prøveabonnement, eller som har sluttet å betale månedsavgiften, telles imidlertid ikke med.

Nylig ble det forøvrig klart at alt er klart for sammenslåingen mellom Activision og Vivendi, melder Faro Journalen. Dette betyr at det nye selskapet Activision Blizzard, som vil bli verdens størte spillselskap, vil bli utgiver at den kommende «WoW»-tilleggspakken «Wrath of the Lich King».

LES OGSÅ:
• - Helsevesenet må sette søkelyset på online-rollespill

POPULÆRT: «World of Warcraft» har nå runda ti millioner spillere. Foto: BLIZZARD / VIVENDI
POPULÆRT: «World of Warcraft» har nå runda ti millioner spillere. Foto: BLIZZARD / VIVENDI Vis mer

• - Hvorfor klarer ikke spillerne å løsrive seg?

NYTT INNHOLD PÅ VEI: Lite tyder på at den kommende utidelsespakken «Wrath of the Lich King» vil bli dårlig mottatt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media