Overbeviser MMA- stjerna i filmdebuten?

«Haywire» slipper Gina Carano ut av buret og opp på lerretet.

EKTE VARE: MMA-fighter Gina Carano spiller hardtsparkende agent i Steven Soderberghs «Haywire».
EKTE VARE: MMA-fighter Gina Carano spiller hardtsparkende agent i Steven Soderberghs «Haywire». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Dette er spørsmålet: Er det en gyldig innvending at plottet i «Haywire» er et vimsete puslespill som aldri går opp, hvis Soderbergh gjør dette med vilje? Det er jo så mye annet å glede seg over i denne sjangerøvelsen om superduperagenter.  

For det første er det nesten alltid spennende når Steven Soderbergh får en idé, enten den er arty-farty eller cheesy-breezy. Denne gangen er ideen å bygge en spionthriller rundt en kvinne som kan slåss «på orntli» - ferdighetene som skuespiller får man ta etter hvert. Soderbergh finner sin fighter i Gina Carano, kjent som MMA-sportens kvinnelige ansikt. For de uinnvidde er Mixed Martial Arts en kampsport der man bokser, bryter og sparker hverandre møre i et bur (som regel åttekantet).  

Mister nerve   Kraftpakken Carano spiller Mallory Kane, tidligere elitesoldat, nå ansatt i et selskap som leverer «tjenester» til amerikanske myndigheter. I Barcelona skal Mallory og Aaron (Channing Tatum) befri en kidnappet journalist, noe de klarer, tross trøbbel. Men vi vet allerede at noe gikk galt etter Barcelona og at en felle er satt opp for Mallory. Hvorfor? Og av hvem? Det er her forvirringen begynner. Plottet er i overkant komplisert og tapper filmen for nerve.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer