Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Overbeviste Woody på 30 sekunder

Den skotske «Star Wars»-stjernen Ewan McGregor trodde han dummet seg ut da han traff Woody Allen for første gang. Nå har han hovedrollen i kinoaktuelle «Cassandra’s Dream».

VENEZIA (Dagbladet): Woody Allen trengte ikke særlig lang tid på å gi en av hovedrollene i sin nye film «Cassandra’s Dream» til Ewan McGregor - kjent fra blant annet «Trainspotting» og «Star Wars».

Og også McGregor - som i sitt møte med pressen framstår som ekstremt laidback - innrømmer at han ble helt satt ut av deres første møte.

Han hadde hørt at Woody skulle filme i London, og maste på agenten om å skaffe ham en rolle. Plutselig en dag fikk McGregor vite at mesterregissøren ville møte ham, og han kastet seg derfor på flyet til New York.

Kort stjernemøte

- Woody var forsinket, men da han først kom sa han bare «right», kikket litt på meg, og snudde igjen. Hele møtet tok vel drøyt 30 sekunder. Jeg trodde jeg hadde gjort noe galt, forteller McGregor til Dagbladet under filmfestivalen i Venezia.

Kort tid etterpå ringte imidlertid mesterregissøren opp igjen, og en noe forvirret skuespiller fikk vite at avtalen var i boks.

«Cassandra’s Dream» er en krimfortelling fra London, som mange kritikere har vurdert som et litt halvslapt hvileskjær for Allen før den kommende storfilmen «Vicky Cristina Barcelona».

McGregor selv vil ikke plassere den kvalitetsmessig i forhold til resten av Allens katalog.

Ewan McHregor smiler, fornøyd med hovedrollen i «Cassandra\'s Dream». Foto. Scanpix
Ewan McHregor smiler, fornøyd med hovedrollen i «Cassandra\'s Dream». Foto. Scanpix Vis mer

- Vi gikk ikke rundt på settet og satte det vi drev med inn i en kontekst, og det passet seg ikke helt å pumpe Woody for informasjon om hvordan han har jobbet med tidligere filmer, heller. Men jeg ser jo paralleller til både «Mord og andre misforståelser» og «Match Point», sier han.

Paparazzibytte

I «Cassandra’s Dream » spiller han mot blant andre Colin Farrell - som i likhet med Woody Allen er et ettertraktet bytte for paparazziene.

For trebarnsfaren McGregor ble innspillingen derfor en sjokkartet opplevelse.

- For et par år siden var det en spesielt motbydelig paparazzi som fikk en rettskjennelse på at en filminnspilling på offentlig sted har allmenn interesse. Derfor kunne fotografene - en gjeng banditter - bevege seg helt oppe i der vi forsøkte å gjøre en jobb. Hver gang jeg holdt på å sprekke av raseri viftet de ertende med papiret som beviste at de hadde lov til å være der, forteller McGregor.

Før han raskt påpeker at han ikke mener å framstå som sytete. Berømmelsens pris har nemlig ikke vært særlig høy for 36-åringen.

På motorsykkeltur

Han takker friheten til filmstjernestatusen for at han kunne stikke av i tre måneder tidligere i år, sammen med en kompis, for å kjøre motorsykkel fra Skottland til Sør-Afrika.

Turen har han dokumentert gjennom en tv-serie og bok titulert «A Long Way Down».

- Det låter jo som verdens største klisjé, men det er faktisk livsnødvendig for meg å av og til reise til steder der ingen aner hvem verken Ewan McGregor eller Woody Allen er. Det gir et perspektiv på tilværelsen, og det hjelper det meg til å nyte livet og jobben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media