Overdose

Det blir med drømmen for Opus X.

Brødreparet Carsten og Max Moss fra Raufoss utgjør popduoen Opus X. Deres debutsingel «Loving You Girl» ble fjorårets mestselgende norske singel. Det har ikke vært like enkelt å få en ny hit. Oppfølgeren «In The Heat Of The Night» var en flopp, men nå er altså debutalbumet her.

Det går an å nære ekte kjærlighet og fascinasjon for den aller blauteste og mest kommersielle popmusikken, også. Opus X-gutta gjør nok det.

De synes det er kult å synge tekstlinjer som «Speed down the highway with the wind in your hair» med falsettvokal à la Bee Gees og programmerte reggae-light rytmer i bakgrunnen. Slik sett er det noe ekte over «Based On A True Story». Plata er basert på en sann popdrøm, en genuin trang til eskapisme og naiv beundring for alt det kunstige, kulørte og sødmefylte i popuniverset.

Men det blir bare unntaksvis bra popmusikk av det. Moss-brødrene har et begrenset spekter som låtskrivere, de gjentar seg selv og de har et sound som er lite slitesterkt. Formelen med falsettvokal i vers og refreng og et etterfølgende rappparti på særdeles enkle popsanger, mister kjapt sin effekt. Og ganske snart glir det over i irriterende klisjéorgier; endimensjonalt og helt uten nødvendig kulhet.

Og med all respekt for Moss-brødrenes drømmeverden: det er grenser for hvor mange referanser til pillepopping i Beverly Hills, taxikjøring på 59. gate, blondiner fra Texas og babes i Bentleyen man klarer å fordøye i løpet av en plate.