Overfladisk kvinnehat

Skal vi tro svensk krimlitteratur, er Sverige fylt til randen av menn som hater kvinner.

KRIMFORFATTER: Pascal Engman er tidligere journalist i Expressen. Foto: Anna-Lena Ahlström /Gyldendal
KRIMFORFATTER: Pascal Engman er tidligere journalist i Expressen. Foto: Anna-Lena Ahlström /Gyldendal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Har du hørt om incel-bevegelsen? Navnet er et akronym for «involuntary celibacy», ufrivillig sølibat. Det er en nettbasert subkultur som preges av kvinnehat, og personer assosiert med bevegelsen skal stå bak bortimot femti drap på kvinner.

På incel-foraene listes det opp tre muligheter for menn som har oppgitt håpet om en kvinne: Akseptere det, ta livet av seg, eller «go E.R.», altså gjøre som massemorderen Elliot Rodger, som drepte seks mennesker i California i 2014.

I «Rottekongen» møter vi et gjerningsmann som har funnet en fjerde og svært dramatisk alternativ.

Ny Vanessa Frank-krim

«Rottekongen» er Pascal Engmans andre bok i trilogien om etterforskeren Vanessa Frank. Hun er tøff, intelligent, rettferdig, følsom - og med et begredelig privatliv. Hennes lille datter døde som baby og hennes eksmann var notorisk utro.

Nå får hun en rystende sak i hendene. Den unge moren Emilie blir funnet brutalt drept. Alt tyder på morderen er barnets far, den psykopatiske kvinnemishandleren Karim. Men Vanessa mener det hele virker for opplagt. Hun får med seg sin makker fra første bok, Nicholas Paredes, en eks-militær drapsmaskin med et hjerte av gull og et stusslig privatliv. Parallelt møter vi den unge journalisten Rebecca. Hun blir utsatt for en bestialsk gruppevoldtekt, men våger ikke å varsle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer