Overflødighetshorn

Electronic Arts fortsetter å pøse ut lisensierte sportsspill, for de vet like godt som oss at noen tilskuere fikk mesterskapsabstinenser cirka to sekunder etter at VM-finalen i 2002 var historie.

Men kanskje vi skal stoppe opp et øyeblikk og spør oss selv: Trenger vi virkelig et nytt fotballspill? Kom ikke det forrige ut i går\'a?

Heldigvis byr Euro 2004 på noen forandringer og forbedringer i forhold til FIFA 2004. Rent teknisk fungerer pasningsspillet enda litt bedre, mens du nå også kan briljere med brassespark og stupheadinger.

Det påstås at stikkpasningene også er underlagt revisjon, men vi merket liten forskjell. Grafikken og spillernes bevegelser er fortsatt strålende, men tilskuerne er like ansiktsløse som tribunene under en nord-koreansk militærparade.

De største forskjellene finner du i selve turneringsspillet. Sett opp ditt eget drømmelag med Henry og Owen på topp, eller lag et drømmescenario der du for eksempel går rett inn i de ti siste minuttene av semifinalen mellom England og Spania og sørger for at Spanias ettmålsledelse snus ved hjelp av heroisk angrepsspill og hasardiøse taktiske disposisjoner.

Hvis du er en av dem som ble så merket av det traumet vi nå skamfullt refererer til som det norske landslaget anno 2003, og ikke kommer deg videre i livet uten å i det minste ha sendt Norge til sluttspillet, da skal du kjøpe Euro 2004.

Du skal også kjøpe det hvis vennegjengen trenger underholdning før, mellom, og etter sluttspillkjøret som begynner 12. juni, for spillet er svært så underholdende.

Har du derimot FIFA 2004 klarer du deg fint noen måneder til.

For sannelig har ikke teaserne for FIFA 2005 allerede dukket opp på EAs hjemmeside - med løfter om online-muligheter.