KOMMENTARER

Overflødig monopol

Står NRK i fare for å overflødiggjøre seg selv? Feltet for begrunnelse av det utdaterte halvmonopolet blir stadig snevrere, og NRK famler seg inn i tåken.

JAGER SEERTALL: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i lisensfinansierte NRK står utenfor konkurransens realiteter, men spiller likevel med. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
JAGER SEERTALL: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i lisensfinansierte NRK står utenfor konkurransens realiteter, men spiller likevel med. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mye indignasjon på sosiale medier etter Dagsrevyens ukritiske reportasje fra alternativmesse og portrett av pastoren i «Visjon Norge». Kan statlig media reklamere for aktører som profiterer på folks naivitet uten kritiske spørsmål?

Alternativmessen presenteres som et godt tilbud til de som leter etter sin skytsengel. Vi møter en «søkende» kvinne og er med på kortlesning. Den klarsynte har spredd kortene utover bordet, peker på en sekser og en konge og sier at «du skal ut på en lang reise». Etter innslaget forteller NRK at spådommen var sann, reporteren skal faktisk til Brasil.

Litt etter kommer pastor Hanvold på skjermen, i fri dressur. Han forteller at han var vill på 70-tallet og sto slalom på full LSD-tripp, at han skaffer seg ny bil ved å «så» og «høste» biler, og at han tjener på å leie ut fire leiligheter. Han ber om at Gud fyller lunsjtallerkenen med vitaminer.

Etter innslaget sier NRK at vi kan se «Visjon Norge» hele døgnet, men at den nok får konkurranse av Melodi Grand Prix akkurat i kveld. Hanvold-kanalen synes de fikk «fair behandling og god reklame» av NRK, står det på nettsiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.