Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bill O'Reilly Fox News

Overgrepsanklagede Bill O'Reilly får støtte av Trump

- Jeg tror ikke Bill gjorde noe galt, sier presidenten om Fox News-profilen.

ANKLAGET: Fox News-profilen Bill O'Reilly anklages for å ha presset kvinner til å utføre seksuelle tjenester. Foto: AP Photo/Richard Drew/NTB Scanpix
ANKLAGET: Fox News-profilen Bill O'Reilly anklages for å ha presset kvinner til å utføre seksuelle tjenester. Foto: AP Photo/Richard Drew/NTB Scanpix Vis mer

President Donald Trump tror ikke TV-verten Bill O'Reilly har gjort noe galt. O'Reilly og showet hans på Fox News sliter etter anklager om seksuell trakassering.

The New York Times har avslørt at O’Reilly har betalt over 110 millioner kroner til fem kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering. Kvinnene skal ha blitt presset til å utføre seksuelle tjenester.

- Tror ikke Bill gjorde noe galt

- Jeg tror ikke Bill gjorde noe galt. Han er en person jeg kjenner veldig godt. Han er en god person, sier president Donald Trump, som personlig ikke syns O'Reilly burde gått med på forliket.

ROKERINGER: Under innsettelsesseremonien til Steve Bannon skrøt president Donald Trump av sine nyutnevnte medarbeidere. Nå under tre måneder senere har Bannon fått andre oppgaver. Video: AP DV NTB/Scanpix Vis mer

67 år gamle O'Reilly er Fox News' mest populære programleder med showet «The O'Reilly Factor».

Han har ikke nektet for å ha gjort det han er anklaget for, men i en uttalelse etter avsløringene sier han at kjendisstatusen hans gjør ham sårbar for søksmål fra enkeltpersoner som ønsker å bli betalt for at han skal unngå negativ oppmerksomhet.

Etter avsløringene har tolv av de største annonsørene trukket reklamene sine fra «The O'Reilly Factor».

- Ingen klaget meg inn

Ifølge New York Times har O'Reilly betalt kvinnene i bytte mot deres taushet og at de ikke tar sakene mot han til retten. Beskyldningen strekker seg hele 15 år tilbake i tid.

SYRIA: President Donald Trump svarer på spørsmål om situasjonen i Syria. Video: CNN Vis mer

To av sakene var kjent fra før, men New York Times sier de har avdekket ytterligere tre trakasseringssaker. I to av dem skal det være snakk om seksuell trakassering, mens den siste dreier seg om utskjelling og verbal trakassering fra O’Reillys side. Det siste forliket ble inngått i fjor, skriver avisen.

Alle de fem kvinnene har enten jobbet for eller deltatt i programmet hans «The O’Reilly Factor», eller de har jobbet for andre Fox-programmer. Kvinnene hevder først og fremst at O’Reilly har utnyttet sin mektige posisjon i nyhetskanalen til presse dem til seksuelle tjenester.

- I løpet av mine 20 år i Fox News har ingen klaget meg inn for personalavdelingen, ikke engang anonymt, sier 67-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media