Overhypet svensk krim

Svenskene har nå overgått oss i å utrope middelmådigheter til mesterverk, mener Dagbladets anmelder Cathrine Krøger.

PRISBELØNNET: - Nok en overhypet politisk korrekt krim fra nabolandet, mener anmelderen om forfatter Camilla Grebes bok «Skyggejegeren». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PRISBELØNNET: - Nok en overhypet politisk korrekt krim fra nabolandet, mener anmelderen om forfatter Camilla Grebes bok «Skyggejegeren». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er en velkjent sak at vi nordmenn har det med å hype vår krimlitteratur.

Det gjelder også vårt naboland, som de senere år har overgått oss i å utrope middelmådigheter til mesterverk.

Det gjelder i høy grad den prisbelønte og kritikerroste Camilla Grebe. I 2018 ble hun tildelt Glassnøkkelen for «Husdyret», som ifølge Dagbladets anmelder Ingvar Ambjørnsen ble skjemmet av en oppkonstruert og overtydelig politisk korrekthet. Det samme gjelder «Skyggejegeren», som av uforståelige grunner ble kåret til Sveriges beste krim av Svenska Deckarakademin.

Starter lovende

Det starter så lovende i Stockholm i 1944. Der møter vi Elsie. Hun måtte sette bort sin lille datter, da hennes forlovede døde noen år tidligere.

Nå jobber hun som politisøster i Klara politidistrikt. Sammen med to etterforskere blir hun kalt ut til husbråk. I et lutfattig hjem finner de en flokk utsultede skitne barn, en døddrukken far – og et gruoppvekkende syn i et lite kott.

Barnas mor ligger halvt avkledd i en blodpøl med hendene spikret til gulvet, lik en korsfestelse. Dumdristige Elise tar et valg som skal vise seg å være skjebnesvangert for henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer