Overlegen ledelse i Dagbladets krimkåring

Men ingenting er avgjort. Stem på din favoritt!

BLIR EN AV DISSE FORFATTERNE VINNEREN? Dagbladets krimkåring avsluttes ikke før i morgen. Her er forfatterne Aksel Sandemose, André Bjerke og Unni Lindell. Foto: SCANPIX
BLIR EN AV DISSE FORFATTERNE VINNEREN? Dagbladets krimkåring avsluttes ikke før i morgen. Her er forfatterne Aksel Sandemose, André Bjerke og Unni Lindell. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Har du en krimfavoritt du aldri helt klarer å glemme? Og ønsker du at forfatteren av akkurat din favoritt skal hedres som vinner av Dagbladets krimkåring?

Da må du ganske enkelt lete fram din favoritt i avstemmingsboksen ovenfor og avgi din stemme!

Du har ikke mye tid på deg. På søndag avsluttes nemlig kåringen, og vinneren avsløres på mandag.

Eldre titler klatrerDagbladet.no skrev på torsdag at nesten alle bøkene på lesernes foreløpige topp 50-liste er utgitt etter 1980.

- Ved slike avstemminger viser det seg ofte at nye utgivelser blir prioritert. De som stemmer har dem i hodet, de har kanskje nettopp lest dem, og de har vært mye omtalt i media i forhold til de litt eldre bøkene, sa Fredrik Wandrup, leder for fagjuryen og litteraturansvarlig i Dagbladet.

Slik det ser ut nå har enkelte eldre krimtitler klatret seg oppover på lista, selv om nyere bøker fortsatt dominerer. Vi avslører ikke hvilke titler dette er nå, men nøyer oss med å si at en krimbok utgitt av en kjent norsk forfatter allerede i 1942, nå er blant lesernes fem favoritter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer