Overlegen ledelse i Dagbladets krimkåring

Men ingenting er avgjort. Stem på din favoritt!

BLIR EN AV DISSE FORFATTERNE VINNEREN? Dagbladets krimkåring avsluttes ikke før i morgen. Her er forfatterne Aksel Sandemose, André Bjerke og Unni Lindell. Foto: SCANPIX
BLIR EN AV DISSE FORFATTERNE VINNEREN? Dagbladets krimkåring avsluttes ikke før i morgen. Her er forfatterne Aksel Sandemose, André Bjerke og Unni Lindell. Foto: SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Har du en krimfavoritt du aldri helt klarer å glemme? Og ønsker du at forfatteren av akkurat din favoritt skal hedres som vinner av Dagbladets krimkåring?

Da må du ganske enkelt lete fram din favoritt i avstemmingsboksen ovenfor og avgi din stemme!

Du har ikke mye tid på deg. På søndag avsluttes nemlig kåringen, og vinneren avsløres på mandag.

Eldre titler klatrer
Dagbladet.no skrev på torsdag at nesten alle bøkene på lesernes foreløpige topp 50-liste er utgitt etter 1980.

- Ved slike avstemminger viser det seg ofte at nye utgivelser blir prioritert. De som stemmer har dem i hodet, de har kanskje nettopp lest dem, og de har vært mye omtalt i media i forhold til de litt eldre bøkene, sa Fredrik Wandrup, leder for fagjuryen og litteraturansvarlig i Dagbladet.

Slik det ser ut nå har enkelte eldre krimtitler klatret seg oppover på lista, selv om nyere bøker fortsatt dominerer. Vi avslører ikke hvilke titler dette er nå, men nøyer oss med å si at en krimbok utgitt av en kjent norsk forfatter allerede i 1942, nå er blant lesernes fem favoritter.

Det er også flere titler utgitt mellom 1930 og 1940 som har mulighet til å nå toppsjiktet dersom leserne ønsker det.

Én forfatter leder
Vi kan også røpe at det fortsatt er en forfatter som dominerer de øverste plassene på lista. En av bøkene til denne forfatteren ligger helt på toppen.

Denne krimboka ligger an til å få over 12 prosent av lesernes stemmer. Det ser dermed foreløpig ut til at akkurat denne forfatteren vil stikke av med seieren.

Men det er fortsatt ingenting som er avgjort. Som sagt avsluttes ikke kåringen før i morgen kveld.

Avstemmingen er åpen fram til søndag kveld. For at flere enn én person på samme arbeidsplass skal kunne stemme, har vi gjort det mulig å stemme flere ganger fra samme ip-adresse. Men ikke rett etter hverandre. Du kan stemme på tre bøker av gangen.

Det gjør du ved først å finne fram til riktig forfatter i lista, og deretter boka du vil stemme på. Husk at flere kjente krimforfattere har skrevet under pseudonym. Disse er stort sett ført opp med sitt virkelige navn, og pseudonymet i parentes.