Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Overlegen lyd- og bildekvalitet er ikke lenger er nok til å trekke publikum til kino. Med 4DX involveres hele kroppen

Hva er den fjerde dimensjonen?

I OSLO FØRST: I første omgang er det bare de største og mest actionfylte Hollywood-produksjonene som vil bli å se i 4DX-tapning i Oslo, som «Skull Island». Foto: Filmweb
I OSLO FØRST: I første omgang er det bare de største og mest actionfylte Hollywood-produksjonene som vil bli å se i 4DX-tapning i Oslo, som «Skull Island». Foto: Filmweb Vis mer

Forrige uke åpnet Norges første 4DX-sal på Ringen Kino i Oslo. 4DX er et konsept som tilbyr publikum muligheten til å se film i spesialbygde saler med bevegelige seter som rister og slynges hit og dit, mens røykbomber og strobelys går av i salen, og vifter og pumper skaper en illusjon av vær og vind. På toppen av det hele kommer et bibliotek på ni forskjellige dufter som ytterligere skal bidra til å forsterke innlevelsen, samt 3D, dersom filmen støtter det. Det sier seg selv at et slikt akkompagnement ikke passer alle typer filmer, og i første omgang er det bare de største og mest actionfylte Hollywood-produksjonene som vil bli å se i 4DX-tapning i Oslo.

Ideen bak 4DX-teknologien er å involvere hele kroppen og så mange sanser som mulig, og de hektiske bevegelsene og det konstante bombardementet av effekter og gimmicker sørger da også for en kvalitativt annen filmopplevelse enn hva man får når man sitter stille i kinosetet: Ikke først og fremst fordi ristingen, strobelysene og vannspruten speiler det som skjer på lerretet på noen troverdig måte, men fordi en kropp som kontinuerlig kastes rundt tenker og reagerer på en annen måte enn en som sitter stille.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?