Overlegent av Madrugada

Comeback på Norwegian Wood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Det er en spesiell kveld i Frognerbadet, Madrugada er tilbake i offentligheten for første gang siden Robert Burøås gikk bort i fjor sommer. Mens et heldekkende hvitt teppe blafrer i scenevinden, kan man skimte silhuettene av en oppbyggelig gruppeklem, etterfulgt av en forventningsbyggende liten seanse der man ser bandet innta plassene og vente på å sette i gang «Whatever Happened To You», åpningslåta fra den siste plata.

Kommer de til å spille «Madrugada»-albumet i sin helhet fra start, slik de gjorde i lukket selskap i Gamle Logen i Oslo tidligere i år? Nei, de ender i stedet opp med en håndplukket blanding av gammelt og nytt, særlig fint er det med rause mengder «Industrial Silence»-materiale, versjoner som leveres med en slik selvtillit og stauthet at «Strange Colour Blue» introduseres som «en norsk klassiker».

Symbolsk nok har Sivert Høyem og Frode Jacobsen erstattet ham med to utmerkede gitarister - Alex Kloster Jensen (Ricochets) og Cato Salsa - hvilket ikke bare er en flott gest, men også med på å øke Madrugadas angrepsvillighet og kraft i livesammenheng på toppen av Erland Dahlens fantastiske trommespill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer