Overlesset film

En 36 år gammel forsikringsmann med et kjedelig liv, minnet om ungdomskjæresten som bare forsvant, muligheten til å se henne igjen på en klassefest 20 år seinere - dette er det lovende utgangspunktet for Måns Herngren og Hannes Holms siste komedie.

Synd, da, at en god idé er skuslet bort i overtydelige persontegninger og omstendelig regi. Björn Kjellman spiller den pliktoppfyllende familiefaren Magnus med pen fasade og indre utilfredshet, og meget godt gjør han det, som vanlig. I ungdommen var Magnus en pusling som fant kjærlighet og vennskap i Hillevi (Inday Ba) - svart, stolt og modig. Skeptisk, men håpefull går han til klassefesten, for først å havne i et svare rabalder. Så kommer hans gamle flamme.

Herngren og Holm lar disse to fint agerende skuespillerne kave i et galleri av nesten parodisk karikerte klassekamerater, som selvfølgelig ikke har forandret seg på alle disse åra, men hopper fra det ene hysterianfallet til det neste som forvokste tenåringer.

Den ene forutsigbare situasjonen tar den andre, før vi endelig kommer dit vi vet vi skal, og Kjellman og Ba får vist sitt.

Kort sagt bruker regissørene for lang tid, både på å bygge opp hovedhistorien og å avslutte den. Litt klipping hadde gjort seg i en sympatisk, men overlesset film med for mange banaliteter å slite med.

MØTE MED FORTIDA: Johan (Björn Kjellman) går på fest med sin gamle klasse for å møte igjen ungdomskjæresten Hillevi (Inday Ba).