Overlevde etter oppvaskmøte

Spellemann-nominerte The Lionheart Brothers måtte begynne å si hei til hverandre igjen før de orket å gi ut ny plate.

BLØDENDE LØVEHJERTE: Det skulle ta fire år og et stort oppvaskmøte før Lionheart Brothers klarte å følge opp Spellemann-nominerte «Dizzy Kiss». Fra venstre: Frantz Andreassen, Morten Øby, Marcus Forsgren, Audun Storset og Fred Gerhard Strand. Foto: Håkon Eikesdal
BLØDENDE LØVEHJERTE: Det skulle ta fire år og et stort oppvaskmøte før Lionheart Brothers klarte å følge opp Spellemann-nominerte «Dizzy Kiss». Fra venstre: Frantz Andreassen, Morten Øby, Marcus Forsgren, Audun Storset og Fred Gerhard Strand. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Etter at The Lionheart Brothers ga ut det kritikerroste «Dizzy Kiss» i 2007, skulle det ta fire år før de klarte å lage en oppfølger. Bandet hadde rett og slett blitt lei hverandre etter den påfølgende turneen.

- Vi ble slitne og kom til et veiskille der vi måtte rydde opp i bandet. Kranglinga fungerte som en wake up-call og vi måtte kjøre et oppvaskmøte før vi kunne fortsette, sier vokalist Marcus Forsgren til Dagbladet.

- Bekmørkt Resultatet har blitt albumet «Matters of Love and Nature» som kom ut denne uka. Det var imildertid aldri sikkert at albumet noen gang ville se dagens lys.

- Da vi møttes igjen etter «Dizzy Kiss»-turneen for å skrive nye låter så alt mørkt ut. Bekmørkt. Vi måtte tvinge oss til å si hei til hverandre igjen for å få det til å fungere. Det nye albumet har blitt til av rein stahet, forklarer Audun Storset.

Vokalist Forsgren mener at albumets harde fødsel har gjort at det har fått en mørkere stemning enn deres tidligere album.

- Jeg vil si at endringen er radikal, noe som er ganske naturlig siden vi ikke har gitt ut et album på fire år. Da merker man gjerne forandringen bedre enn hva man hadde gjort om vi hadde gitt ut musikk hvert år.

- Tyngre å selge Ved forrige musikalske korsvei kunne Lionheart Brothers støtte seg på singelen «50 Souls And A Discobowl», som blant annet fikk heftig rotasjon på P3.

- Vi har gjort det litt vanskelig for oss selv denne gangen. «Matters of Love and Nature» er ei tyngre skive å selge enn det vi har gjort tidligere. Nå må lytteren være litt mer interessert i hele bandet, ikke bare en enkelt singel, mener Lionheart Brother-gitarist Morten Øby.

Når de nå legger ut på ny turne, er bandet klar på at den ikke skal ende med at de ikke snakker med hverandre igjen.

- Det blir ikke den samme oppvasken igjen, det er helt sikkert. Vi har blitt proffere og vet hva det vil si å være ute på turné, særlig når det gjelder det økonomiske. Vi kommer nok ikke til å spille for ni personer igjen, sier Øby.