«113»

Overlevde flyulykke - mistet mannen

Oddbjørg (76) forteller om ulykken - og dramaet da hun mistet mannen sin i fjor.

TRØST OG STØTTE: Barnebarnet Hanne, som studer i Tromsø, var til stede da Arne Fredrik kom til sykehuset i byen (UNN). - Hun har vært en støtte for meg, sier Oddbjørg Iversen. Vi møter dem begge i søndag i NRKs «113». Foto: Privat
TRØST OG STØTTE: Barnebarnet Hanne, som studer i Tromsø, var til stede da Arne Fredrik kom til sykehuset i byen (UNN). - Hun har vært en støtte for meg, sier Oddbjørg Iversen. Vi møter dem begge i søndag i NRKs «113». Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som skulle bli et hyggelig avbrekk, en liten spontan ferietur langs nordnorske kysten, ble til et mareritt for Oddbjørg Iversen (76).

Den hardt prøvede kvinnen forteller om sine dramatiske opplevelser, og om hvordan norsk helsevesen har hjulpet henne gjennom de vanskelige opplevelsene.

Ambulansehelikopter

- Min mann og jeg gikk ombord på Hurtigruten i Honningsvåg, der vi bor, på vei til Stokmarknes. Alt var bra, vi koste oss og hadde en fin tid sammen, som alltid, forteller hun på telefon til Dagbladet.

Da hun våknet på lugaren 25. september 2019, skjønte hun at noe var alvorlig galt.

- Vi var på vei tilbake nordover. Alt var i orden da vi la oss den kvelden i Stokmarknes. Men morgenen etter fikk jeg ikke kontakt med ham. Han pustet, det var det eneste, og jeg kontaktet mannskapet. En lege kom, et helikopter ble rekvirert. De tok Arne Fredrik med til Tromsø, men det var ikke plass til meg.

Hun minnes mannskapet på «Kong Harald», og takker for all hjelp hun fikk.

- Fikk hjerneslag

Seinere samme dag ankommer hun Tromsø, sammen med barnebarnet Hanne og andre familie medlemmer som bor i området. Hun møter ektemannen, Arne Fredrik Frostad Nilsen - det ble den siste gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer