Overlevde sleipner-forliset

Håvard Røssland (24), systemutvikler i et IT-selskap, fra Husnes i Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EN HØSTDAG I

2001 flyter en matroslue i land på en øy utenfor Haugesund. Den har drevet rundt i sjøen i halvannet år. Et navn viser fortsatt inni lua. Den tilhører en som var med da hurtigbåten MS «Sleipner» gikk på grunn like nord for Haugesund 26. november 1999. Da 16 mennesker omkom i en iskald vintersjø.

Håvard Røssland skulle ikke vært med båten. Han hadde førstegangstjeneste i marinen på Madla, og hadde mast seg til perm for å se en russerevy hjemme i Husnes. Han fikk klarsignal dagen før, og om kvelden steg han og tre millitærkamerater på i Stavanger. Håvard var trøtt, han hørte på musikk og halvsov. Helt til «Sleipner» bråstoppet.

HAN HUSKER DET

godt. Lyset begynte å flimre, det gikk på, av, på, av igjen. Det ble mørkt. Båten begynte å tippe framover. De satt der i over en halvtime, de tok på seg redningsvester. Det spraket i høytalerne, men ingen kunne høre noe. Det kom vann inn i båten, de måtte ut på dekk, båten var i ferd med å synke. Noen hoppa på sjøen, det blåste, folk snakket om at de ikke ville dø. Det ble så bratt at de ikke kunne stå oppreist, så de hang i rekkverket bak. Håvard så seg tilbake en gang. Han så en av kameratene stå inntil veggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer