Overnaturlig og overflødig

Verden går snart under, men de reddende engler er midt i blant oss.

TV: La oss starte med det positive: «Heroes» er stødig håndverk. Vi blir kjent med et knippe mennesker som lever sine hverdagsliv i India, Japan og diverse steder i USA. Historiene er interessante nok i seg selv, men gradvis går det opp for våre venner at de har (gjesp) … spesielle evner. Jeg håper på forståelse for at jeg velger å hoppe over oppramsingen av dramaserier som de siste årene har latt hovedpersonene se inn i framtida, gjenoppleve andres fortid, snakke med de døde og generelt teste skalaen på vår stadig mer slitne humbug-detektor.

Tøff uten tights

I gamle dager spratt superheltene omkring på tegneseriesidene i trang trikot, mens idrettsheltene hoppet i slips og nikkers. I dag har selv svømmere kondomdress, mens superheltene ser ut som oss. De er nerder, politimenn, «white trash» eller fattige kunstnere, men de har supre evner. I apokalyptiske «Heroes» møter vi noen av dem. De skal redde menneskeheten, får vi vite. Derfor kan japaneren Hiro stoppe tida, den narkomane kunstneren Isaac maler sanne framtidsbilder, cheerleader Claire er fysisk usårbar, mens sykepleier Peter er av den gamle skolen: han kan fly.

Trendy

«Heroes» er en stor suksess i landet for de spesielt utvalgte, USA, så kall meg gjerne en surmaget rasjonalist. Og, som det ble sagt under sommerens engledebatt: Hvis dette er skrudd, hva da med han karen fra Nasaret som gikk på vannet? Jesus er forresten verdens lengstlevende superhelt, selv om han har falt på ratingen etter at «X-Files» ble oppfunnet.

Superhelter, finns dom? Uten tvil, i hvert fall på TV-selskapenes idémøter. Det satses store penger og som filmet tegneserie er «Heroes» som sagt bra håndverk. Men hvorfor måtte det avsløres helt i starten at heltene skal redde verden. Arghhhh!

Hvis dette skal være flaggskipet til NRK3, har vi fått en egen statskanal for alle som nekter å bli voksne.

HELTENE: De har spesielle evner. De skal redde menneskeheten. Seriøst. Veldig seriøst. Foto: NRK
HELTENE: De har spesielle evner. De skal redde menneskeheten. Seriøst. Veldig seriøst. Foto: NRK Vis mer