Overraskelse!

Se, hun rocker.

CD: Fremtidens musikkarkeologer vil med undring se tilbake på 2000-tallet der alle flater var fylt med «Tone Damli Aaberge» og «Lene Marlin». De laget musikk, står det, men hvor er den nå og var det ikke i 2009 at Hanne Hukkelberg, Rocketttohesky og Susanna Wallumrød eksisterte? Hvor var de?

Når tidens tann har tygget gjennom dagens musikkproduksjon er det et knippe med eksperimenterende, lavmælte elektrodamer som står igjen. En av dem blir Hanne Hukkelberg, som her hopper med begge beina uti rocken. Nå er det lett å bruke mye plass på de kuriøse instrumentene, det skal være både måker, skolepulter, Egil Hegerberg og en flaggstang involvert - men det er ikke egentlig relevant utover at det gjør lydbildet mektig, unikt og lekkert. Det er viktigere å fortelle at det nå finnes dansbar musikk av Hanne Hukkelberg.

«In Here/Out There» leker hun sexy popvokalist, og dette skjer like etter at hun i «Salt of The Earth» var mørkets dronning, omringet av kirkeorgel i en avansert, mørk rockelåt som ville skremt selv The Knife. Fans av det mindre pompøse, som Sonic Youth, finner også sitt i dronete «No One But Yourself». Lommen er tømt for jazzrusk, men det er flust av vintage Hukkelberg-låter med forsiktig vokal og boblende lyder her. Uten dem ville platen framstått mer som én helhet, men en litt schizofren utgivelse er vel prisen vi må betale for en uforutsigbar og nyskapende artist.

Prisen Hanne må betale for disse egenskapene er å vandre i skyggedalen av oppmerksomhet og radiospilling. Heldigvis er det kulere å bli husket for alltid, enn å være den alle snakket om en gang tidlig på 2000-tallet.

Overraskelse!