Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Overraskende engasjerende puslespill

«Puzzle Quest» på Wii.

DET ER INGEN mangel på fargerike dataspill som lar deg leke med puslespill, time ut og time inn. Motivasjonen for å sysle med disse puslespillene er ofte like triviell som den er vanskelig å forklare - kombinasjonen av ren moro og jakten på høyere poengsum er ofte nok til å fenglse spilleren time etter time.

Men hva skjer når det legges en historie bak den velkjente puslingen vi kjenner fra spill som «Bejeweled»? Jo, da blir det faktisk enda mer forlokkende!

«Puzzle Quest» har allerede lykkes en gang med denne kombinasjon mellom tilsynelatende lett pusling og historiedrevet rollespill med erfaringspoeng, magi, monstre og det hele - og nå utvides suksessen til flere plattformer.

OPPSKRIFTEN ER like enkel som den er genial. Du spiller en klassisk rollespillhelt, som kan reise fra sted til sted på et kart på jakt etter ære og rikdom. Overalt lurer imidlertid farer i form av monstre av alle slag, og det er i kampen mot disse pusle-elementet stiger fram.

På et puslebrett kan dere annenhver gang, uten tidsbegrensing, matche opp tre eller flere tilsvarende symboler for å få effekten av disse. Matcher du hodeskaller vil du påføre fienden skade - men det er også mange andre muligheter, blant annet ved å samle mana av ulik farge.

Samler du mange nok av disse, kan du deretter kaste forkjellige magiske formler med varierende effekt. I tillegg kan du samle erfaring og penger, noe som gjør deg bedre rustet for fremtidige kamper. 

DISSE KAMPENE gir overraskende stort rom for taktikk, og det er på grunn av disse at du kommer tilbake til spillet igjen og igjen for mer moro.

Da gjør det egentlig ikke så veldig mye at spillet strengt tatt ikke er noe teknisk imponerende: Det ikke støtter widescreen, musikken skifter skremmende brått, skriften blir irriterende liten på mindre tver, samt at Wii-kontrollen kan være litt vaklende og upresis (før du finner teken).

HISTORIEN ER heller ikke så mye å rope hurra for, men den fungerer akkurat passe bra som et bindeledd mellom de forskjellige pusleøktene.

Er du av typen som synes teknisk krøll er ødeleggende for spillopplevelsen, kan du med trygghet holde deg unna. Det er nok å irriterere seg over om du ønsker. På den annen side: Det er lenge siden jeg er blitt så målbundet av et puslespill, og bedre ble det da vi to stykker kunne kjempe mot hverandre - time etter time.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media