Overraskende lite engasjerende

Solid, men lite engasjerende.

FILM: «Reservation Road» er et eksempel på en film som liksom har «alt», men som likevel blir merkelig lite spennende.

På vei hjem fra en skolekonsert blir 10 år gamle Josh kjørt ned og drept. Bilføreren velger å ikke stoppe. Tragedie følger. Hva gjør en lovlydig advokat og elskverdig småbarnsfar til forbryter? Hvorfor melder han seg ikke for politiet? Og hvorfor klarer ikke faren til den avdøde gutten å slå seg til ro med at politiet gjør alt de kan for å finne sønnens drapsmann?

Spørsmål

«Reservation Road» stiller mange spørsmål. Den byr også på solid håndverk på flere plan. Her er stort drama, bunnløs sorg, ubeskrivelig smerte, samt et aktuelt samfunnsproblem og gode skuespillere. Mira Sorvino og Jennifer Connelly er begge Oscar-vinnere, mens Joaquin Phoenix kan vise til flere Oscar-nominasjoner. Likevel framstår filmen som overraskende lite engasjerende.

Overbeviser ikke

Problemet ligger i regien. Regissør George skaper drama, men aldri intenst drama. Han skaper spenning, men bare litt. Han instruerer sine skuespillere til å gi alt. Likevel overbeviser de aldri helt, om de er aldri så flinke til å gråte, skrike og se fortvilet ut på kommando. Først i sluttscenen, i det store oppgjøret mellom de to fedrene, griper filmen tak. Det blir en påminnelse om hva vi burde fått mer av i de foregående 100 minuttene. Regissør Terry George («Hotel Rwanda») er også delansvarlig for manus, som på papiret helt sikkert ser ut som en garantert vinner. Filmen likner mer på en langdryg kamp, med kjedelige «uavgjort» som sluttresultat.