Anmeldelse: Karin Fossum, Bakom synger døden

Overraskende og direkte elegant

Fossums femtende og siste bok om Konrad Sejer er en stilig, variert og på alle vis leseverdig krim.

KRIMKLAR: Karin Fossum er ute med en ny roman om overbetjent Sejer. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
KRIMKLAR: Karin Fossum er ute med en ny roman om overbetjent Sejer. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: En slående vakker, men ikke særlig sympatisk, fjortenåring forsvinner. Hun har løyet for sine foreldre om en venninneovernatting, og to dager seinere blir hun funnet kvalt i skogen. Seinere blir det begått et bestialsk drap på en annen tenåring. Han blir så sterkt lemlestes at det er vanskelig å identifisere ham.

Dette er de to mordene Konrad Sejer etterforsker i sin femtende sak som overbetjent i den fiktive byen som skal være laget med Drammen som modell. Sin vane tro åpner Fossum med en parallelfortelling der vi følger perspektivet til en potensiell morder. Det er en overvektig og dypt ulykkelig mann som en stakket stund føler seg elsket, for så å oppdage at han har blitt lurt. Da blir han livsfarlig.

Det er få i Norge som skriver så gode psykologiske thrillere som sandefjordingen Karin Fossum. Hun bruker en kjent oppskrift, der vi følger en morder som på finurlig vis er en upålitelig forteller, der vi ikke riktig vet hvem han er eller hva han faktisk har gjort. I dette tilfelle en bunnløst ensom mann, som aldri har blitt sett eller elsket av noen. Som skikkelse er han en gjenkjennelig Fossum-type, med en kanskje litt for påfallende likhet til morderen i Sejer-krimmen «Helvetesilden» (2014).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer