Anmeldelse Film «Star Wars: The Rise of Skywalker»

Overraskende sexy «Star Wars»

«Star Wars: The Rise of Skywalker» er den beste filmen i den siste trilogien.

LEKKET: Manuset til den nyeste Star Wars-filmen, Episode 9, ble plutselig funnet på Ebay. Se traileren til filmen her. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Jada, romskip har skutt på romskip, opprørere har kjempet mot onde galaktiske riddere, det har vært mye snakk om liv og død og kraft. Men det som har vært nerven i den siste serien av «Star Wars»-filmer, som nå avsluttes, med «Star Wars: The Rise of Skywalker», har alltid vært forholdet mellom jedi-aspiranten Rey (Daisy Ridley) og Darth Vader-arvingen Kylo Ren (Adam Driver), en hvit og en sort skikkelse, på hver sin side i galaksekrigen, men bundet sammen med et bånd ingen av dem helt forstår.

Det er et forhold som har brakt en uventet erotisk spenning inn i dette seksuelt uskyldige universet, som alltid har hatt hendene pent plantet oppå dyna. Ikke at det er noen nakenhet eller noe, det skulle tatt seg ut. Men det er elektrisitet. Dette er en kjærlighetshistorie så god som noen, om enn mørk og ikke særlig sunn, om man ser nærmere på den.

Duellene med lyssabel mellom Rey og Ren har alltid hatt en egen ladning, noe regissør J.J. Abrams vet så godt at han sveiver fektekampene i gang også når det egentlig ikke er noe å slåss om.

Alt du forventer

Ellers loser han et av filmhistoriens største og lengstlevende eventyr i havn med sikre hender. Her er alt du forventer av en «Star Wars»-film verd å skrive hjem om: Snarvisitter innom eksotiske planeter og riker, forunderlige skapninger som plutselig stikker hodet opp av ingenting, og karslig og koselig småkjekling mellom piloter og soldater, er Poe Dameron (Oscar Isaacs) og den tidligere stormtrooperen Finn (John Boyega).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer