Anmeldelse: «Jan Thomas søker drømmeprinsen»

Overraskende sympatisk reality

Jan Thomas byr på et sjarmerende og inderlig program i sin søken etter kjærligheten.

DRØMMEPRINS: I «Jan Thomas søker drømmeprinsen» skal tolv håndplukkede friere kjempe om hjertet til kjendisstylisten Jan Thomas. Serien er spilt inn i Sør-Afrika, og har premiere mandag 27. januar. Video: TVNorge Vis mer
Publisert

TV: Fenomenet Jan Thomas døde altså ikke ut med den ti år gamle animasjonsserien «Fanthomas». Han kom seg omsider ut av Motepolitiets spalter, sto opp av asken og grep helt nye muligheter.

«Jan Thomas og Einar blir venner» var en slik overraskelse, en suksessrik bromance i podcastformat og som TV-serie.

«Jan Thomas søker drømmeprinsen»

Realityserie

Beskrivelse: Kjendisstylist Jan Thomas søker lykken – med hell.
Kanal: Dplay og TVNorge

«Den genuint gode kjemien redder det fra å bli putete.»
Se alle anmeldelser

Selv om man ikke nødvendigvis er fan av Jan Thomas’ skjønnhetsmerke og snakketøy med hundretusen superlativer, så har han et ubestridt vinnende vesen. Full av raushet og varme.

Han er selvutleverende ærlig og har befriende mengder selvironi, som kommer saktens godt med når han nå skal lage kringkaste sitt eget kjærlighetsliv.

Han sier støtt og stadig: «Herregud, så gæren jeg er som har invitert alle dere ned hit!».

Ja, det er galskap, men det blir hakket bedre av at det kommer fra munnen til the-man-himself.

Til ranchen

Kjendisstylisten er altså på jakt etter kjærligheten. Tolv single menn låses inn i en gigantisk luksusranch utenfor Cape Town i Sør-Afrika. Det hele høres ut som en ny vri på «Ungkaren», men her er det ingen tilløp til kyss. Bare klapp og klem. Samtalen står altså i fokus.

I kontrast til klin like «Paradise»-deltakere, er disse gutta oppløftende mangefasetterte.

Vi møter alt fra modell og hestebonde til HR-rådgiver i et bredt aldersspenn. Det er få nevemagneter. Bare fine folk som vil vinne Jan Thomas’ gunst.

TÅREVÅTT: Det blir følsomt for den populære duoen Jan Thomas og Einar Tørnquist når de drar på fotballkamp i England. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Så kan dette tippe over i det kjedelige? Det bor nå bare gutter innenfor husets fire vegger, men dette ender ikke i rampestreker eller testosteronfylte konkurranser. I stedet møter vi et dusin betatte og forståelsesfulle gutter som velvillig til å ta oppvasken om det trengs.

Hjemmet er altså kjemisk fritt for kjekkasholdning, men det er ingen oppskrift på drama. Jeg advarer om at det ikke er ditt program hvis krangling og knuffing er et reality-krav.

Jan Thomas selv virker temmelig medgjørlig og konfliktsky. Man begynner å lure på om dette vil gå noen vei. Spørsmålet blir om han i det hele tatt klarer å sende noen hjem uten at øyekrokene blir våte.

FÅR HJELP: Jan Thomas' venninne Synnøve Skarbø leder programmet. Foto: TVNorge
FÅR HJELP: Jan Thomas' venninne Synnøve Skarbø leder programmet. Foto: TVNorge Vis mer

Rett på sak

Synnøve Skarbø leder programmet. Hun er en gammel venn av Jan Thomas, og de har kjent hverandre helt siden han å søkte lykken i L.A. Det lover ærligere dynamikk enn ergerlig høflig utspørring.

Jan Thomas gir oss en lovnad om «no bullshit», men de to første episodene lever ikke helt opp til den påstanden.

Fasiliteter som tennisbane og svømmebasseng blir flittig brukt mellom slagene. All plaskingen er i det meste laget, men la gå. For noen kan det sikkert være et forfriskende skue i januar måned.

Kose-TV

Den største spenningen ligger i hvem som får bli med på date. Produsentene utnytter da alt Sør-Afrika har å by på. Det med stort hell.

Ofte betyr det møter med ville dyr på land og strand. Andre dater er av det hakket mer forbausende slaget, som kan bli riktig så morsomme.

Altså er dette hyggelig, sjarmerende TV. Programmet kunne lett blitt en pinlig affære, men den genuint gode kjemien redder det fra å bli putete. Det blir omsider riktig så koselig på ranchen, og langt fra flaut og søtladent.

(Anmeldelsen er basert på de to første episodene.)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer