Anmeldelse: Thåström - «Dom som skiner»

Overrasker igjen

Roer ned på sitt første album på fire år.

FØRSTE PÅ FIRE ÅR: Thåström ga denne helga ut sitt tiende soloalbum. Neste år drar han ut på en to måneder lang turné, med stopp i Oslo Spektrum 7. mai. Foto: Sony Music
FØRSTE PÅ FIRE ÅR: Thåström ga denne helga ut sitt tiende soloalbum. Neste år drar han ut på en to måneder lang turné, med stopp i Oslo Spektrum 7. mai. Foto: Sony Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Norske seere uten TV 2 Play-tilgang ble dessverre snytt for intervjuet med Thåström (64) på «Skavlan» lørdag kveld, men vi fikk høre «Papperstunna väggar», en smakebit fra hans første album på fire år.

Det er første gang på et par tiår at den mediesky svensken snakker på tv. Der fortalte han blant annet om hvordan det var å sparke bandet sitt etter 15 år. Bare multiinstrumentalist, medkomponist og medprodusent Niklas Hellberg er igjen.

Ny stil

Thåströms siste album har vært tunge, mørke og fulle av dystre stemninger, pakket inn i industrirock, støy og bluesinspirert rock noir.

Det startet på tampen av albumet «Beväpna dig med vingar» (2012), fant sin form på «Den morronen» (2015) og ble videreført på den - bokstavelig talt - massive «Centralmassivet» (2017).

Dempet stemningS

Sven Joachim «Pimme» Eriksson Thåström (64), eller bare Thåström, har ikke for vane å ri de samme hestene veldig lenge, og her overrasker han igjen. «Dom som skiner» føles som en naturlig oppfølger til «Centralmassivet», likevel er det annerledes. Stemningen er mer dempet, men likevel intens. Industrirocken er ikke helt borte, men albumet har et større fokus på elektroniske instrumenter, strykere og mindre gitar - kanskje inspirert av at han for tida bruker mer tid i Berlin enn i Stockholm. Tekstene er heller ikke spesielt lystige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer