Kevin Spacey:

Overrasker med ny film

62-åringen vender tilbake til skjermen i sin første store rolle siden han ble anklaget for seksuell trakassering.

KORTHUSET SOM FALT: Den Oscar-belønnede skuespilleren Kevin Spacey var en av mange som ble felt i forbindelse med #metoo-kampanjen. Nå viser han seg igjen, i det mange beskriver som en bisarr video.Video: CNN Vis mer
Publisert

Fem år etter at flere menn anklaget Kevin Spacey for å ha utsatt dem for seksuell trakassering, har skuespilleren annonsert at han gjør comeback i en større rolle.

Filmen begynner produksjonen til høsten, og vil delta på Cannes Market i år for å søke distribusjon. Dette melder blant annet Deadline.

«1242 - Gateway to the West» er et samarbeid mellom Storbritannia, Ungarn og Mongolia.

Historisk drama

Filmen skal handle om Genghis Kahns barnebarn Batu Khan. Som kommandør av den vestlige delen av det mongolske imperiet fikk han ansvaret for å invadere Europa.

Ungarske Péter Soós skal regissere filmen, med et manus skrevet av Áron Horvát og Joan Lane.

Blant skuespillerne finner vi navn som Eric Roberts, Christopher Lambert, Terence Stamp og nykommerne Jeremy Neumark-Jones og Genevieve Florence.

Mindre roller

Spacey har ikke vært fullstendig arbeidsløs de siste åra, men dette blir hans største jobb som skuespiller siden 2017.

Ved siden av en liten rolle som detektiv i den italienske, uavhengige filmen «The Man Who Drew God» har han spilt hovedrollen i «Peter Five Eight». Begge filmene befinner seg i post-produksjon.

Selv om ikke «Gateway to the West» er påbegynt søker den etter selskap som vil selge inn filmen under årets Cannes-festival, 17. - 28. mai.

Hevder anklagene er falske

Etter at Spacey ble anklaget for seksuell trakassering av titalls menn, blant annet «Rent»-skuespiller Anthony Rapp, ble han sparket fra «House of Cards» og erstattet i Ridley Scotts «All the Money in the World».

I april uttalte Spacey, gjennom sine advokater, at Rapps beskyldninger er falske. Da Rapp uttalte seg offentlig om saken, i kjølvannet av metoo-anklagene mot Harvey Weinstein, sa Spacey at han var sjokkert over hva han hørte, og at han ikke husket møtet.

- Hvis jeg oppførte meg på den måten han beskriver skylder jeg ham den inderligste beklagelse, for hva som ville vært dypt upassende oppførsel, sa Spacey i uttalelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer