Anmeldelse: Leonard Cohen - «Thanks for the Dance»

Overrasket alle etter sin død

Sønnen ferdigstilte Leonard Cohens påbegynte album.

POSTHUMT ALBUM: Leonard Cohen døde i november 2016, 82 år gammel. Ikke lenge før han døde startet han innspillingen av flere sanger til et album som nå er ferdigstilt av sønnen Adam med venner. Foto: Sony Music
POSTHUMT ALBUM: Leonard Cohen døde i november 2016, 82 år gammel. Ikke lenge før han døde startet han innspillingen av flere sanger til et album som nå er ferdigstilt av sønnen Adam med venner. Foto: Sony Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «Dance me to the end of love», sang Leonard Cohen i en av sine mest minneverdige sanger fra albumet «Various Positions» i 1984. Nå takker han for det som trolig er den aller siste dansen med et album som gis ut tre år etter den litterære kjempens død.

Så får han på en måte det siste ordet!

Nye låter

Cohens forhold til norske Marianne Ihlen er dokumentert i den relativt ferske filmen «Marianne and Leonard — Words of Love». Og her kommer mer. «Thanks for the Dance» er ikke et samlealbum, men ni nye låter som bærer kanadierens magiske touch.

Hypnotisk

Utgangspunktet var ikke det enkleste. Cohen døde før han fikk fullført det som er blitt til «Thanks For The Dance». Vokalen til hans 15. studioalbum ble spilt inn samtidig med det gripende albumet «You Want it Darker», utgitt 19 dager før han døde i november 2016.

Det betyr at den samme stemningen er til stede her, ikke minst Cohens nesten hypnotiske, mørke stemme. Det virker som om den ble mørkere og mørkere mot slutten, før den forstummet helt 7. november 2016. Musikken omslutter og går nærmest i ett med stemmen. Det er mørkt, men blir aldri trist, ikke minst takket være less-is-more-arrangementene og produksjonen til Adam Cohen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer