Overrasket med poesi på trikken

Dagbladet :litteratur var med på Poesitrikkens første reise i dag. Gikk du glipp av denne turen? Se video!

- En rose? Til meg? Overraskelsen var stor hos enkelte passasjerer som ventet på trikken i regnet i dag da de ble møtt med blomster og lys levende poeter. Friske, røde roser overskygget orange stemplingsautomater. Blåkledte, smilende sporveisansatte hadde latt fakturablokkene ligge og delte ut bokmerker og program for turen.

Ramle hodestups

Thorvald Steen var konferansier for kavalkaden av «rullende dikt». Torgeir Rebolledo Pedersen var først ut fra Stortorget, passende nok med et trikkedikt blant sine bidrag. Tone Hødnebø og Markus Midré tok passasjerene gjennom Homansbyen, hvor poesien ble konkretisert da en dame på vei av trikken holdt på å velte mikrofonstativet idet Hødnebø leste ordene «ramle hodestups». Vinneren av Tarjei Vesaas' debutantpris, Gunnar Wærness, leste fra «Kongesplint» oppover Bogstadveien.

Stille!

Med den rungende verselinjen «Hvorfor kan ikke alle være stille?» satte Erling Kittelsen et støkk i mang en tilskuer omtrent ved Vigelandsparken. På vei ned Frognerveien leste Jo Eggen dikt om en gjenglemt lue på en grillbar i Brugata, og Kristine Næss leste fra «Obladi» og sang litt fra «Yellow submarine» til trikken nådde Aker Brygge. Der overtok Niels-Fredrik Dahl stafettpinnen med dikt fra «Min tredje muskel», og midtveis i Tollbugata avsluttet Jamshed Masroor, også kjent som mannen til politikeren Rubina Rana, med dikt til forfrosne Osloboere.

Oslo Sporveier og Den norske Lyrikklubben står bak dette tiltaket i forbindelse med Verdens bokdag. Sammen med Norsk kulturråd samarbeider disse om prosjektet «Dikt underveis», som siden 1995 har gitt reisende dikt på plakater i T-banevogner og på trikken.

OVERRASKET: Med den rungende verselinjen «Hvorfor kan ikke alle være stille?» satte Erling Kittelsen et støkk i mang en tilskuer.