PÅ FILMFESTIVAL: James Franco og Charlotte Gainsbourg på filmfestivalen i Berlin. De spiller mot hverandre i norskskrevne «Everything will be fine». Foto: STELLA PICTURES
PÅ FILMFESTIVAL: James Franco og Charlotte Gainsbourg på filmfestivalen i Berlin. De spiller mot hverandre i norskskrevne «Everything will be fine». Foto: STELLA PICTURESVis mer

Overrasket over at «The Interview» ble hacket

Hollywood-stjernen James Franco er aktuell med tre nye filmer på filmfestivalen i Berlin.

BERLIN (Dagbladet): - Jeg ble veldig overrasket over at «The Interview» ble hacket, det overrasket jo til og med Sony-sjefen, sier skuespiller James Franco til Dagbladet før den presseansvarlige avbryter og ber oss unngå temaet.

«The Interview», filmen om to kjendisjournalister som får i oppdrag å likvidere Nord-Koreas statsoverhode, var årsaken til at Sonys interne nettverk ble hacket i november og at tusentalls av interne mails, og flere filmer ble lekket.

Komedien hadde kinopremiere i Norge forrige helg.

Sliten stjerne Det er en tydelig sliten James Franco som denne morgenen har satt seg ned med en kaffekopp i hotellsuiten. Dagen før var det premiere på den norskskrevne filmen «Everything will be fine». En av Francos tre filmer på årets Berlinale, som filmfestivalen i Berlin kalles.

Franco spiller i ørkendramaet «Queen of the desert» med Nicole Kidman, og i «I am Michael» hvor han spiller en homofil aktivist som blir prest.

Sistnevnte film har han også produsert. Så hvordan klarer han å holde et så høyt aktivitetsnivå?

- Jeg trenger ikke ferier eller pauser. Jeg vet hva som gjør livet verd å leve og dette er så bra som det får blitt, sier Franco.

Drømmelærer I tillegg til å spille, regissere og produsere filmer underviser også Franco i film og kreativ skriving ved universitetet i California. En jobb han setter høyt:

- Jeg syns det er viktig å skape muligheter for andre, å gi noe tilbake siden jeg har vært så heldig selv, sier Franco.

- Hvorfor stiller du opp i ting som Coca Cola light-reklamen?

- Jeg jobber med mange ulike prosjekter, jeg produserer og støtter filmene vi lager på universitetet, og noen av dem krever at jeg bruker mine egne penger. Så da er en cola-reklame en god måte å få inn penger på, sier Franco med et smil.

Mange ansikter James Franco er kjent for å være litt mystisk, han viser mange ulike sider til pressen og er vanskelig å få tak på. Medskuespiller Charlotte Gainsbourg i «Everything will be fine» er enig.

- Jeg kjenner ikke James Franco jeg heller, jeg vet ikke hvem han er. På filmsettet møtte jeg bare karakteren, det er det han gir deg, sier Gainsbourg.

- Dere bruker mitt ansikt for å oppnå deres mål, så jeg tenkte, hvorfor kan ikke jeg også gjøre det? Jeg gjør det ikke for å lure folk, men for å være kreativ, sier Franco.

- Er det også en måte å forsvare seg på?

- Nei, jeg prøver å ikke gå i forsvarsposisjon lenger. Før kunne jeg gjøre ting bare som en reaksjon på kritikk, men det er ingen fruktbar holdning, det jeg gjør må jeg gjøre for min egen del, avslutter Franco.