«Overrasket» over blackface-kritikk

Det polske underholdningsprogrammet hudflettes i sosiale medier for etterlikning av mørkhudede artister. - Vil gjenskape artisten så presist som mulig, svarer teamet bak.

KRITISERES: Det polske tv-showet «Your face sounds familiar» får kritikk på sosiale medier for bruk av «blackface». I dette klippet synger polske Maja Hyży som den amerikanske artisten Bill Withers. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet TV / Polsat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Programmet «Your Face Sounds Familiar» er opprinnelig et spansk underholdningsformat, som sendes i mer enn femti land, ifølge The Independent.

Konseptet kan minne om «Maskorama», men istedenfor å gjemme identiteten sin, skal kjendis-deltakerne imitere artistene bak låtene de framfører, blant annet ved hjelp av parykker, kostymer og tung sminke.

Den polske utgaven av programmet har de siste dagene vakt stor oppsikt for måten mørkhudede artister imiteres på, og flere seere raser mot den liberale bruken av «blackface».

De ansvarlige bak stiller seg imidlertid uforstående til kritikken, og mener programmet «hedrer» artistene gjennom imitasjonene.

- Overrasket

«Vi er svært overrasket over de negative kommentarene», skriver produsentene på seriens offisielle Instagram-konto.

Berømte sangere som Tina Turner, Beyoncé og Stevie Wonder har alle blitt imitert i programmet, hvor deltakerne har blitt sminket i mørk ansiktsmaling for å likne artistene.

Serien får hard medfart på dens egen Instagram-side, spesielt fra engelskspråklige brukere.

«Jeg kan ikke fatte at vi fortsatt må forholde oss til blackface i 2021», skriver en bruker i kommentarfeltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer