Jens Stoltenberg:

Overrasket på festival

Nato-generalsekretæren har tatt turen til Helgelandskysten. Fredag dukket han opp i pride-toget på Trænafestivalen.

FAR OG DATTER: Jens Stoltenberg gikk i pride-tog sammen med artist-dattera Catharina Stoltenberg på Træna fredag kveld. Foto: Andrey Belov
FAR OG DATTER: Jens Stoltenberg gikk i pride-tog sammen med artist-dattera Catharina Stoltenberg på Træna fredag kveld. Foto: Andrey Belov Vis mer
Publisert

Torsdag meldte NRK at Nato-generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg (63) landet på flyplassen i Sandnessjøen på Helgelandskysten. Ifølge statskanalen kom toppsjefen med et Widerøe-fly, og reiste videre til øysamfunnet Træna, der Trænafestivalen blir arrangert fra torsdag til lørdag denne uka.

Artister som Kamelen, Metteson og Sondre Lerche står på konsertprogrammet i år. Men eksstatsministeren og kona Ingrid Schulerud (63) har nok først og fremst tatt turen til nord for å få med seg elektronikaduoen Smerz, som dattera Catharina Stoltenberg (30) inngår i.

Hun går på scenen sammen med makkeren Henriette Motzfeldt klokka 15.00 på festivalens avslutningsdag lørdag. Duoen spilte også på Roskilde i Danmark i fjor.

2009: Jens Stoltenberg og dattera Catharina for tretten år siden. Foto: Kyrre Lien / NTB
2009: Jens Stoltenberg og dattera Catharina for tretten år siden. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer

Deltok i pride-tog

Festivalsjef Viggo Randal kunne torsdag bekrefte overfor NRK at de hadde visst om det prominente besøket en god stund allerede.

- Han er nesten litt rockestjerne i dag. Det er storfint besøk for vår del, sa Randal til kanalen.

Ifølge Dagbladets opplysninger er det mye politi på festivalen, ikke bare grunnet Nato-toppens tilstedeværelse, men også som følge av pride-toget som ble arrangert 18.00 fredag - som Stoltenberg deltok i. Den tidligere politikeren gikk i toget sammen med familien, og tok seg også tid til å ta selfies. Træna Pride ble arrangert første gang i 2015, og samlet i 2019 flere tusener festivaldeltakere til parade på den lille øya med 450 innbyggere.

PRIDE: Jens Stoltenberg deltok i pride-toget på Træna fredag kveld. Foto: Emilie Rydning
PRIDE: Jens Stoltenberg deltok i pride-toget på Træna fredag kveld. Foto: Emilie Rydning Vis mer

Stoltenberg skal også fredag formiddag ha tatt seg tid til å snakke med lokale ungdommer på øya.

USJENERT: Denne småbarnsmoren var ikke veldig sjenert da hun danset på en festival i California. Reporter: Christian Wehus. Video: Jampress. Vis mer

Unik scene

Catharina Stoltenberg skal lørdag spille på Kirkhalleren, som går for å være festivalens mest spektakulære konsertarena. Kirkhalleren er ei stor, historisk grotte som ligger på øya Sanna. Scenen blir som regel gjestet av festivalens høydepunkter og trekkplastre, og i fjor fikk Fay Wildhagen (28) æren av å spille i de historiske naturomgivelsene.

GROTTE: Trænafestivalen foregår i vakre omgivelser på Helgelandskysten. Her fra Sivert Høyem og Ingrid Olavas konsert i 2009. Foto: Tore Meek / NTB
GROTTE: Trænafestivalen foregår i vakre omgivelser på Helgelandskysten. Her fra Sivert Høyem og Ingrid Olavas konsert i 2009. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer

Trænafestivalen har blitt arrangert i juli hvert år siden 2003. Festivalen foregår på ulike øyer ute i havgapet. Opp gjennom åra har kjente artister som Bjørn Eidsvåg, Astrid S, Ingrid Olava, Sondre Justad og First Aid Kit gjestet den populære festivalen.

STJERNBESØK: Superstjerna Johnny Depp er på vei til Stockholm, og møtte Dagbladet på veien ut av Grand Hotel. Video: Birgitte Kristiansen Vis mer

Til tross for at Trænafestivalen tidligere har solgt festivalpass i bøtter og spann, og også blitt kåret til en av Europas beste festivaler av storavisa The Guardian, har billettsalget gått trått de siste åra.

Mye av det skyldes naturlig nok pandemien. Festivalen ble sterkt begrenset i 2020, og fjoråret ble også preget av restriksjoner - og en sterkt nedtonet utgave ble gjennomført. Ifølge NRK ble det bare solgt 400 billetter til fjorårets festival på grunn av coronapandemien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer