Overregissert fra Jacobsen

Interessant krigshistorie fra Finnmark. Byr på spenning og dramatikk, men er litt uttværet og fragmentarisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den merkelige og lite troverdige slutten kan tyde på at forfatteren sitter på mer stoff som han har spart til ei ny bok med oppklaring av dramaet. Spenning er utvilsomt en litterær kvalitet, men hva er det? Består spenning i undring om hvordan det vil gå og hvordan et hendelsesforløp vil ende? I grunnen ikke. Det er mest spennende når resultatet er gitt. Spenning skapes oftest og best når det skal forklares hvordan det som skjedde kunne skje. Så å si alle detektivromaner begynner med liket. Sånn er det også i dokumentarsjangeren. Spenningen skapes ved at det bygges opp en forventning - om en løsning som gir forståelse. Forventningen omdannes til en sitrende fornemmelse ved den rekkefølgen opplysningene gis i og ved utsettelse. Utsettelsene er helt avgjørende, og de kan skapes på mange måter. Leseren er velvillig innstilt til utsettelsen, for hun eller han vil at den skal vare.

Mer på lager?

Alf R. Jacobsen kjenner til alt dette, han bruker kryssklipping og tidsmaskin både til å gå fram og tilbake i tid, han inkluderer seg selv og forteller om sine følelser og personlige tilknytning til stoffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer