Overspent på Shetland

Overanstrengt konspirasjonsthriller om mørke hemmeligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Fødselslegen Tora Guthrie er i ferd med å begrave en død hest på eiendommen sin, når hun finner et nedgravd lik på jordet. Liket er av en kvinne, men hjertet mangler, og på ryggen er flere runer risset inn i huden.

«Søring» på Shetland

Tora er en «søring» fra England, men hun har blitt med mannen sin til hans hjemsted på Shetland. De er barnløse, en situasjon hun ikke trives med, men hun fordyper seg i jobben hvor hun også hjelper andre barnløse. Men likfunnet utenfor huset gjør at hun blir innblandet i noen særdeles uhyggelige opplevelser.

Debutanten Sharon Bolton legger opp til et makabert skuespill i «De utvalgte», en paranoid thriller i Ira Levin-tradisjonen (og da spesielt «Rosemary’s Baby»), som neppe blir særlig godt mottatt på Shetland. Naturen er vakker og overdådig, men menneskene som bor på øyene er av den lite tillitvekkende sorten - skal man tro Bolton. Her er det skjulte konspirasjoner og mørke hemmeligheter av så omfattende art at det rett og slett blir for mye, i hvert fall for denne leseren.

Spennende slutt

Oppi alle sammensvergelsene og drapene så klarer Sharon Bolton uansett å lage en intens og spennende avslutning. Men det er ikke nok til å redde helheten, og hovedinntrykket er av en spenningsroman hvor forfatteren har lagt lista i høyeste laget for intrigen sin. Dessuten er fem hundre sider altfor mye for denne historien, bøker blir sjelden bedre av at de har et høyt sideantall.

SKUMMELT PÅ SHETLAND: Bildet er fra årets Up Helly Aa-festival i Lerwick på Shetland. Foto: SCANPIX
SKUMMELT PÅ SHETLAND: Bildet er fra årets Up Helly Aa-festival i Lerwick på Shetland. Foto: SCANPIX Vis mer
Overspent på Shetland

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer